28.7 C
Botoșani
miercuri, 26 iunie 2024

Ovidiu PORTARIUC și Cosmin ANDREI, ultimii primari PSD ai Municipiului Botoșani – comparații, tipare administrative, metode identice de manipulare publică

*** RENUNȚAREA SAU INTENȚIA DE A RENUNȚA LA PROIECTE EUROPENE MARI, CARE AU CONTRACTE DE FINANȚARE DEJA SEMNATE

PORTARIUC, mandat 2012-2016 ANDREI, mandat 2020-2024
21.06.2012: Renunţarea la proiectul Cornişa, unul din cele mai mari din istoria oraşului, începe să prindă contur. Imediat după şedinţa Consiliului Local în care a depus jurământul, noul primar a anunţat că analiza investiţiei în parcul regional de agrement reprezintă una dintre priorităţile sale.

„Am în intenție să solicit o amânare a licitației”… „Îmi menţin părerea pe care am avut-o şi în campania electorală: nu cred că este acum un proiect prioritar pentru Botoşani. Botoşănenii îşi doresc şi locuri de muncă, locuinţe, sunt multe alte priorităţi.”

 

(https://www.botosaneanul.ro/stiri/e-oficial-noul-primar-vrea-sa-amane-proiectul-de-la-cornisa

Notă: la data respectivă, contractul de finanțare era obținut și semnat de Cătălin Flutur, iar licitația de lucrări era în derulare

17.08.2021 Primarul ia în calcul renunțarea la tramvaie:

“Valoarea cofinanțării este fabuloasă”. Discutăm de 60 de milioane de lei la o finanțare europeană de 180 de milioane de lei. La sfârșitul acestei luni se va decide dacă proiectul european privind reabilitarea infrastructurii pentru tramvai va mai fi implementat. Primarul Cosmin Andrei susține că încă se poartă negocieri cu două asocieri de firme, dar există posibilitatea ca acest proiect să nu mai fie implementat.

 

https://btonline.ro/primarul-ia-in-calcul-renuntarea-la-tramvaie-valoarea-cofinantarii-este-fabuloasa

 

Notă: Cofinanțarea din buget local la Teatrul Mihai Eminescu este de 44 milioane lei – o contribuție fabuloasă și împovărătoare pentru cetățeni, acceptată și susținută de către primarul Cosmin Andrei

 

*** AMÂNĂRI ȘI TERGIVERSĂRI ALE LICITAȚIILOR, INCAPACITATE DE RESPECTARE A TERMENELOR DE EXECUȚIE, PROMISIUNI EXAGERATE LANSATE ÎN SPAȚIUL PUBLIC

 

PORTARIUC, mandat 2012-2016 ANDREI, mandat 2020-2024
2015 – ”Spre finele anului, în luna decembrie, lucrările la parcul de agrement Cornișa ar urma să ajungă la 100%. Iar anul viitor, abia după ce se vor fi făcut toate testările necesare, ar urma să și deschidă în sfârșit porțile, pentru a-i primi pe primii vizitatori care se vor bucura de minunățiile din interior. … Primarul Ovidiu Portariuc a avansat un termen, luna mai a anului viitor, cunoscută în popor și ca Florar, luna în care raiul coboară pe pământ.”

(https://cc.bingj.com/cache.aspx?q=portariuc+2016+cornisa+&d=4876008062935626&mkt=en-WW&setlang=en-US&w=WpZXJp_8XyupWkViMCTRu1tFqCxwzefc

 

07.01.2016 Ovidiu Portariuc: ”Proiectul se îndreaptă spre finalizare. Deja ne ocupăm acum de conturarea acelei structuri care va gestiona funcționarea parcului Cornișa, angajare de personal. Am speranța că la sfârșitul lunii iunie, așa cum arată și contractul care s-a prelungit până la 31 iunie (sic!!!), vom face deschiderea oficială a acestui parc.”

(https://www.botosaninews.ro/269198/administratie/foto-cum-mai-arata-parcul-cornisa-si-cate-din-obiective-sunt-finalizate/ )

 

28.01.2016   Ovidiu PortariucIn aceasta vara se va deschide Parcul Regional Cornișa. Îmi doresc organizarea unui eveniment de amploare cu această ocazie la Botoșani, cu rezonanță regională. Aștept sugestiile voastre în legătură cu artiștii sau formațiile care ar putea sosi la Botoșani! Royksopp sau Armin Van Burren? Modern Talking sau Bad Boys Blue?

https://stiri.botosani.ro/stiri/actualitate/primarul-portariuc-vrea-vedete-internationale-la-deschiderea-parcului-cornisa.html

 

2021-2022 – două procduri de licitații anulate pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu.

https://www.monitorulbt.ro/localbt/2022/05/25/licitatia-pentru-teatrul-eminescu-a-inceput-cu-o-amanare/

 

După lungi lungi tergiversări ale licitațiilor pentru lucrările la Teatru

(https://www.botosaneanul.ro/explicaiile-oficiale-ale-primarului-cu-privire-la-incurcaturile-licitatiei-pentru-teatrul-eminescu-video), (https://www.monitorulbt.ro/localbt/2022/04/28/o-noua-licitatie-pentru-teatrul-mihai-eminescu-4/ ), în octombrie 2022 se semnează contractul pentru lucrările de reabilitare (https://infobt.ro/video-a-fost-semnat-contractul-pentru-inceperea-lucrarilor-de-reabilitare-la-teatrul-mihai-eminescu/ ), cu termen de finalizare 31.12.2023.

 

28.01.2023 – Avem parte de un constructor foarte serios, care astăzi este în grafic cu lucrările, organizând șantierul de așa natură încât vremea să nu reprezinte un factor de stopare a acestora. Vom susține aceste vizite în mod regulat pentru a informa botoșănenii și pentru a-i asigura că vom termina acest șantier așa cum ne-am asumat, la sfârșitul anului 2023”.

 

PUBLICITATE

PUBLICITATE

 

VIDEO. Cosmin Andrei despre lucrările de la Teatrul Mihai Eminescu: Avem parte de un constructor foarte serios

20.10.2023- Primarul a subliniat că se dorește inaugurarea Teatrului Mihai Eminescu la începutul anului 2024. El a promis că inaugurarea va fi “o premieră, spectacole la teatrul Mihai Eminescu, timp de trei zile, ca în povești.

https://newsmoldova.ro/botosani/reabilitarea-teatrului-mihai-eminescu-din-botosani-aproape-de-finalizare-valoarea-lucrarilor-se-ridica-la-42-de-milioane-de-lei/

 

noiembrie 2023 – în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local pentru luna noiembrie, la propunerea lui Cosmin Andrei, aleşii locali au votat pentru alocarea din bugetul local a sumei de 44 de milioane de lei pentru finalizarea acestei lucrări. Noul termen prevăzut pentru finalizarea lucrărilor este 24 decembrie 2024.

 

Finalizarea lucrărilor la teatru se amână din nou. „Nu cred că este nimeni supărat dacă mai durează o lună, două” (VIDEO)

 

03.01.2024 – Unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Botoșani, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”, este amânat până după finalizarea lucrărilor de la teatrul cu același nume. Potrivit primarului Cosmin Andrei, reabilitarea instituției va fi gata în primele luni ale acestui an….

„Am spus că, imediat ce va fi finalizat teatrul, o să avem o deschidere cu mai multe spectacole, îmi propun pentru Zilele Orașului, în aprilie îmi doresc”.

https://www.monitorulbt.ro/local/2024/01/03/decernarea-premiului-eminescu-se-amana-pana-dupa-finalizarea-lucrarilor-de-la-teatru/

 

Notă: 2012-2016 – În mandatul primarului Portariuc, cu Cosmin Andrei viceprimar, Botoșaniul pierde fondurile alocate de către Uniunea Europeană (5 milioane de EURO) pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, fonduri obținute de Cătălin Flutur în mandatul 2008-2012.

2016-2020 – Primarul Cătălin Flutur readuce banii europeni pentru reabilitarea Teatrului

 

 

*** REȚETA ELECTORALĂ A PSD, BAZATĂ PE MIȘCĂRI PUR DEMONSTRATIVE CARE  SFIDEAZĂ ADEVĂRUL ȘI BUNUL SIMȚ

 

PORTARIUC, mandat 2012-2016 ANDREI, mandat 2020-2024
 Mai 2016 – În campania electorală, Ovidiu Portariuc ducea cu autocarele oamenii ”să viziteze Cornișa”, obiectiv despre care se lăuda că e gata.

 

https://www.botosaneanul.ro/stiri/cornisa-si-a-deschis-portile-cu-ghizi-selfie-si-ploaie-de-curiozitati-zi-de-zi-poti-sa-vezi-tot-alte-si-alte-minuni-galerie-foto-video

 

ÎN REALITATE:

11.07.2016   La Cornișa, problemele legate de canalizare, de alimentare cu energie electrică abia acum sunt luate în discuție și se fac primii pași pentru rezolvarea lor. „Este ca și cum facem o casă și nu avem cum să ne mutăm în casa respectivă dacă nu e curent electric și nu putem merge la toaletă”, a declarat primarul Cătălin Flutur. 

https://reporterul.ro/actualitate/la-cornisa-adevarul-iese-la-iveala-ce-promitea-fostul-primar-portariuc-si-ce-s-a-gasit-la-fata-locului/

 

Finalizarea lucrărilor și recepția obiectivului au avut loc în luna mai 2019, în mandatul lui Cătălin Flutur. Elegant, acesta l-a invitat la festivitate și pe fostul primar Portariuc.

Mai 2024 – în campanie electorală, Cosmin Andrei desface împrejmuirea șantierului Teatrului Mihai, zeci de muncitori montează pe o ploaie torențială pavele pe trotuarul de lângă teatru. Se pregătesc zilele porților deschise după modelul turism cu autobuzul la Cornișa preluat de la mentorul Portariuc.

 

ÎN REALITATE:

Sala de spectacole este departe de a fi finalizată, scaunele nu sunt montate și lipsesc multe alte dotări care sunt necesare funcționării normale a Teatrului!

 

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





































ULTIMA ORA