28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

Primarul ia în calcul renunțarea la tramvaie: “Valoarea cofinanțării este fabuloasă”

La sfârșitul acestei luni se va decide dacă proiectul european privind reabilitarea infrastructurii pentru tramvai va mai fi implementat. Primarul Cosmin Andrei susține că încă se poartă negocieri cu două asocieri de firme dar există posibilitatea ca acest proiect să nu mai fie implementat.

“Suntem în procedură de evaluare. La sfârșitul lunii voi veni în fața dumneavoastră cu o concluzie în ceea ce privește licitația și decizia pentru reabilitarea infrastructurii tramvaiului. Sunt două asocieri de firme cu care suntem în discuții și în evaluare. Există riscul să primim o ofertă financiară mult prea mare și să luăm decizia să renunțăm la acest contract de finanțare. Acest lucru îl voi comunica la sfârșitul lunii, atunci când se încheie procedura. Valoarea cofinanțării este fabuloasă. Discutăm de 60 de milioane de lei la o finanțare europeană de 180 milioane lei. Iar dorința botoșănenilor este de a avea un transport public în comun cu alte mijloace”, a spus Cosmin Andrei.

În cazul în care se va renunța la finanțarea europeană, Primăria Botoșani va trebui să găsească o altă finanțare pentru a cumpăra autobuze electrice și pentru a scoate dalele de pe străzile Primăverii, Calea Națională, Ion Pillat și Sucevei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA