28.4 C
Botoșani
sâmbătă, 13 iulie 2024

700 de elevi botoșăneni abandonează anual școala

Numărul elevilor care abandonează școala este în creștere de la an la an. La nivel național sunt peste 250.000 de elevi care anual renunță la școală iar din statistici, în județul Botoșani sunt aproximativ 700 de elevi care nu mai frecventează niciun fel de cursuri.

Potrivit statisticilor, foarte mulți dintre elevi abandonează școala după terminarea clasei a VIII-a din cauza problemelor financiare ale părinților.

„La nivel național există peste 250.000 de copii care în fiecare an școlar părăsesc școala. Aici îi includem și pe cei de clasa a VIII-a care ulterior nu se regăsesc nici la învățământul liceal și nici la cel profesional. Motivele pentru care acești copii părăsesc școala sunt diverse. Pe primul loc este sărăcia familiilor din care provin. Apoi problemele care le au la școală, eșecul școlar. În evidența Inspectoratului Școlar Județean Botoșani sunt aproximativ 700 de elevi. Eu cred că sunt mai mulți. Pentru acești 700 de copii merită să facem ceva”, a spus deputatul Mihai Huncă.

Pentru copiii care provin din familii sărace există o șansă. În perioada următoare se va deschide o linie de finanțare pe Programul Operațional de Capital Uman și se pot obține fonduri în vederea asigurării de burse, rechizite școlare și dotări, astfel încât acești copii să revină la școală.

„Am luat legătura cu reprezentanții Universității Al. I. Cuza și cu anumite organizații care au mai realizat proiecte astfel încât să fie inclus și județul Botoșani. În zilele următoare vom avea o discuție la IȘJ Botoșani pentru a pune bazele unui proiect cu finanțare europeană”, a mai precizat parlamentarul botoșănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA