28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

13 percheziţii la contrabandiştii de ţigări

News Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au efectuat astăzi, 14 martie, 13 percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări; au fost identificate şi ridicate peste 1.500 pachete de ţigări.

Astăzi, în vederea descoperirii şi strângerii unor probe în două cauze penale având ca obiect comiterea infracțiunii de ”colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, prevăzută  și pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea nr. 86/2006 modificată prin OUG 54/2010, poliţiştii din cadrul I.P.J Botoşani – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în executare nouă mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de percheziţie a unor autovehicule.

Cele nouă percheziţii domiciliare au fost efectuate simultan la patru imobile din comunele  Cristeşti şi Curteşti şi cinci imobile din municipiul Botoşani, ocazie cu care a fost identificată şi ridicată în vederea continuării cercetărilor, cantitatea totală de 30.200 ţigarete (1.510 pachete) de diferite mărci, de provenineţă Republica Moldova.

Până în prezent, în cele două cauze penale, sunt cercetate trei persoane, bănuite că în perioada iunie 2013 – februarie  2014, au desfăşurat în mod constant activitări de procurare, deţinere, depozitare, transport şi comercializare  de ţigarete provenite din contrabandă, cercetările urmând a fi extinse şi faţă de alte persoane.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, la unul dintre imobilele din municipiul Botoşani a fost identificată cantitatea de 12.020 ţigarete (601 pachete) de provenienţă Republica Moldova. 

Sunt continuate cercetările cu bănuiţii în stare de libertate, pentru definitivarea probatoriului și propunerea de soluții procedurale.

La activitățile efectuate au participat 27 de polițiști din cadrul IPJ Botoșani – Serviciul de Investigare a Fraudelor, Poliţia municipiului Botoşani şi posturile comunale de poliţie Cristeşti şi Curteşti.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

334 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA