22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Zona în care merită să-ţi cumperi teren. Preţurile vor exploda în maxim un an GALERIE FOTO

teren zona rediu (4)

Municipiul Botoşani are o mare problemă în ceea ce priveşte terenurile iar în ultimii ani s-a extins foarte mult către comunele învecinate. La ora actuală, mai există o singură zonă unde se poate extinde dar dezvoltarea este împiedicată de o investiţie de numai trei-patru miliarde de lei care nu realizează.

Zona Rediu va deveni în următorii ani o nouă zonă rezidenţială a municipiului Botoşani. Mai mulţi oameni de afaceri din municipiu şi-au cumpărat deja teren în zona dintre pădurea Rediu şi satul Stăuceni şi ar putea apărea noi proiecte imobiliare. Cu toţii aşteaptă închiderea gropii de gunoi şi racordarea zonei la utilităţi.

Cozmin Epuraş, primarul comunei Stăuceni, spune că deja sunt foarte multe cereri pentru construcţia de locuinţe începând din zona Rediu şi până în satul Stăuceni. Problema este că trebuie realizată o investiţie pentru extinderea reţelei de energie electrică iar o astfel de investiţie nu poate fi făcută de primărie ci de compania E.ON. Deşi s-au făcut mai multe demersuri, cei de la E.ON nu s-au arătat foarte interesaţi să investească trei-patru miliarde de lei vechi.

Cosmin Epuras primar Stauceni“Am cereri foarte multe pentru construcţia de case. Practic, municipiul Botoşani s-ar extinde până lângă satul Stăuceni. Ar putea fi chiar o zonă rezidenţială. Acolo trebuie o extindere a reţelei de energie electrică iar asta ar costa trei-patru miliarde de lei vechi. Problema este că legea nu îmi dă voie să fac investiţia. Cei de la E.ON nu vor să investească şi spun că nu îi interesează iar noi nu avem voie. Am avut discuţii inclusiv cu preşedintele Consiliului Judeţean”, ne-a spus primarul comunei Stăuceni.

Preţul ternului în zona Rediu va creşte

Specialiştii în imobiliare estimează o creştere semnificativă a preţului terenului în zona Rediu. La momentul acesta, metrul pătrat de teren între Rediu şi Stăuceni valorează între 3 şi 6 euro dar în următorii ani va creşte deoarece este singura zonă unde municipiul Botoşani se mai poate dezvolta.

corneliu timofte„Aceasta este singura zonă unde Botoşaniul se mai poate dezvolta. La momentul acesta, metrul pătrat în zona Rediu este de 5-6 euro la stradă şi 3-4 euro în câmp. Este o zonă foarte frumoasă şi unde se va contrui foarte mult în următoarea perioadă. Avantajul este că în acest an se va închide groapa de gunoi, se va face ecologizarea iar zona Rediu şi până la Stăuceni va fi foarte bună pentru construcţia de locuinţe”, a declarat Corneliu Timofte, agent imobiliar.

Această zonă nu s-a dezvoltat până acum din cauza faptului că la Rediu a existat acea groapă de gunoi a municipiului Botoşani. Anul acesta, groapa de gunoi ar trebui să se închidă şi să se facă ecologizarea zonei, iar din acel moment zona va deveni atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari şi pentru cei care intenţionează să-şi contruiască locuinţe. În zonă, deja sunt câteva vile iar altele sunt în construcţie.

teren zona rediu (1) teren zona rediu (2) teren zona rediu (3) teren zona rediu (5) teren zona rediu (8) teren zona rediu (9) teren zona rediu (10) teren zona rediu (11) teren zona rediu (12) teren zona rediu (13) teren zona rediu (14) teren zona rediu (16) teren zona rediu (17)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA