14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Ziua Silvicultorului sărbătorită cu zeci de angajaţi, prefect, senatoare şi şefi de instituţii FOTO

ziua silvicultorului (8)

Angajaţii Regiei Naţionale a Pădurilor şi direcţiilor silvice din România au sărbătorit în această lună a XXV-a ediţie a Zilei Silvicultorului. La Botoşani, manifestările au avut loc astăzi, la sediul Direcţiei Silvice.

La acest eveniment, au fost prezenţi  zeci de silvicultori botoşăneni, sala de şedinţă a Direcţiei Silvice devenind neîncăpătoare. Gheorghe Rusu, directorul instituţiei care se ocupă de gestionarea fondului forestier din judeţul Botoşani a remarcat activitatea foarte bună a personalului cu care lucrează şi susţine că rezultatele din ultimii ani sunt pozitive.

“Conducerea Direcţiei Silvice Botoşani apreciază rezultatele obţinute de salariaţi, ţinuta şi comportamentul acestora într-un context mai puţin favorabil, şi le urează sănătate, realizări profesionale şi familiale. Mulţumim instituţiilor publice, partenerilor de afaceri şi diverşilor colaboratori pentru sprijinul acordat, pentru relaţiile economice bazate pe respect şi tratament echitabil. La mulţi ani silvicultori”, a spus Gheorghe Rusu, director Direcţia Silvică Botoşani.

La acţiunea de astăzi au fost prezenţi prefectul Costică Macaleţi, senatorul Doina Federovici precum şi şefii ISU, IPJ şi IJJ.

“Nu toate persoanele pe care le întâlnim prin pădure sunt prietenii pădurii dar cu siguranţă cei în uniformă sunt ocrotitorii pădurii. Dumneavoastră şi noi pompierii suntem parteneri adevăraţi. Nu doar pentru a ocroti pădurea ci şi pentru a preveni unele situaţii de urgenţă pe domeniul silvic. Am avut persoane rătăcite, persoane care au avut nevoi medicale. Ieri s-au pierdut trei copii prin pădurea de la lacul Mihai Eminescu. Vreau să vă felicit şi vreau să vă mulţumesc pentru întreaga colaborare. Apreciem preocupare din ultimii ani pentru prevenirea unor incendii”, a spus Radu Anton, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

“Pe structurile pe care le are poliţia botoşăneană, noi avem o comunicare şi o colaborare foarte bună la nivel de judeţ în ceea ce priveşte prevenirea furturilor de material lemnos. Vreau să vă asigur în continuare de un sprijin substanţial şi necondiţionat pentru executarea atribuţiilor de serviciu. Vă transmit un sincer şi călduros: La mulţi ani”, a spus Mihai Bunduc, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

“Avem acţini comune. În ultima perioadă nu am mai avut fenomene în masă de tăieri şi defrişări la nivelul judeţului nostru. Cu noua legislaţie, Jandarmeria va căpăta alte competenţe şi activitatea noastră, în sprijinul dumneavoastră, va fi cu mai mult succes. Vă garantăm că vă vom acorda sprijin de câte ori ne solicitaţi, vom fi operative şi vă cerem să ne solicitaţi”, a spus Constantin Moroşanu, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

ziua silvicultorului (1) ziua silvicultorului (9) ziua silvicultorului (8) ziua silvicultorului (6) ziua silvicultorului (5) ziua silvicultorului (4) ziua silvicultorului (3) ziua silvicultorului (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA