19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Ziua Națională a României în cel mai nordic oraș din țară FOTO&VIDEO

Zeci de dărăbăneni au ieșit astăzi din case pentru a sărbători Ziua Națională a României. Chiar dacă temperatura scăzută și vântul au fost un “inamic”, oamenii s-au adunat în zona primăriei și împreună cu oficialitățile orașului și reprezentanții structurilor MAI, au pornit către Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena.

După un scurt moment religios și sfințirea drapelului, dărăbănenii s-au îndreptat către monumentul construit în apropierea primăriei unde au fost depuse coroane de flori. Primarul Alin Gîrbaci a transmis un mesaj celor prezenți prin care și-a exprimat nemulțumirea că România este în continuare dezbinată și împărțită în diverse categorii.

“Vreau să vă spun un sincer și călduros La mulți ani! Cred că cuvântul care guvernează sărbătoarea națională este unirea. Pentru asta au luptat înaintații noștri și lucrul acesta trebuie respectat cu desăvârșire. Asta ne-au învățat cărțile de istorie, asta ne-au învățat dascălii noștri. Din păcate, am auzit în ultimele zile tot felul de opinii și discursuri ale persoanelor care reprezintă societatea românească, prin care ne vorbesc despre o Românie dezbinată a anului 2021. Împart România în România celor din interiorul granițelor și România celor din diaspora, în România celor vârstnici și România celor tineri. Ne vorbesc de România celor vaccinați România celor nevaccinați. Nu putem fi niciodată de acord cu aceste aspecte. Înaintașii noștri au luptat pentru ca noi să fim uniți și să purtăm drapelul României pe umeri, mai departe”, a fost mesajul transmis de Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA