11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans, în comuna Tudora: “De la entuziasmul de la 1 Decembrie 1918 am ajuns la tristețea de astăzi” FOTO&VIDEO

Cu mic, cu mare, tudorenii s-au adunat astăzi la prânz, la căminul cultural din centrul comunei, pentru a sărbători în avans, Ziua Națională a României. Organizatorii au pregătit un eveniment în care copiii din comuna Tudora vedetele spectacolului.

Evenimentul a debutat cu IMNUL NAȚIONAL AL ROMÂNIEI, cântat de elevii școlii gimnaziale din Tudora după care a urmat o slujbă de Te Deum, oficiată de cei trei preoți din comună. Primarul Constantin Cocoreanu a transmis un mesaj celor prezenți, în care a vorbit despre ce era România la 1 Decembrie 1918 și ce a ajuns 1 Decemebrie 2023.

“Marcăm astăzi unul dintre cele mai emoționante momente din viața acestei țări. La 1 Decembrie sărbătorim cu toții Ziua Națională a României, zi pe care o iubim și o așteptăm. Pe astfel de episoade istorice se întemeiază un neam și se pune piatra de temelie a unei țări. În urmă cu 105 ani, românii au asistat la un astfel de moment, la Alba Iulia. La 1 Decembrie 1918, românii au învățat și ne-au învățat definiția unității naționale. În aceste vremuri ale dezamăgirii, ale lipsei de speranță, ale sărăciei, ambiția și curajul celor care au făurit o națiune trebuie să ne îndrepte să recăpătăm crezul patriotic. De la entuziasmul de la 1 Decembrie 1918 am ajuns la tristețea de astăzi. De la cea mai mândră națiune a Europei, am ajuns aproape cea mai săracă țară a Europei. Ne gândim la soarta copiilor noștri? Cei care ne vor cere socoteală peste ani, de cum am gospodărit această țară. Să facem pași înainte și să credem în viitorul nostru. Să fim buni și demni. Să credem în România noastră. Uniți, nimeni și nimic, nu ne poate îngenunchia. La mulți ani tudoreni! Din localitate, din țară și d epe toate meleagurile”, a spus profesorul Constantin Cocoreanu, primar al comunei Tudora.

A urmat un spectacol maraton al copiilor din comuna Tudora care au interpretat mai multe cântece patriotice, au recitat poezii și au cântat la instrumente diverse melodii din folclorul românesc.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA