0.2 C
Botoșani
vineri, 9 decembrie 2022

Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112, sărbătorită şi la Botoşani

ambulanta flamanzi intoxicati  (4)

Data de 11 februarie marchează „Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112” . Acesta este comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, fiind  utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani desfăşoară în zilele de 10, 11 şi 12 februarie 2015, o serie de activităţi cu elevii care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Dorohoi şi comunele Dângeni, Roma, Truşeşti şi Şendriceni, cu scopul de a promova numărul 112.

Totodată, se urmăreşte popularizarea regulilor şi măsurilor de prevenire în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul campaniilor naţionale „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, şi „R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc”.

Inspectorii de prevenire le vor explica elevilor importanţa şi utilitatea Numărului Unic European 112 şi modul corect de apelare, dar şi cum trebuie să se comporte într-o situaţie de urgenţă.

De asemenea, se va urmării conştientizarea de către participanţi că apelarea abuzivă a acestui număr poate costa viaţa unui semen aflat în pericol. Convorbirile efectuate în sistemul 112 sunt înregistrate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA