Zilele oraşului Flămânzi se organizează în perioada 16-17 august. VEZI CINE VA CONCERTA

0
1027

flamanzi zilele orasului

Primăria şi Consiliul Local al oraşului Flămânzi vor organiza în perioada 16-17 august Zilele Oraşului Flămânzi, un eveniment ajuns la a XII-a ediţie. Potrivit organizatorilor, prima zi este dedicată tinerilor iar a doua zi va fi dedicată folclorului.

Manifestările vor debuta pe data de 16 august, la ora 16.00, când este programat simpozionul cu tema „Fii ai comunităţii, vrednici slujitori a sfitelor altare!”. Dacă anul trecut au fost invitaţi poliţişti născuţi în Flămânzi şi care îşi desfăşoară activitatea în alte judeţe, acum au fost invitaţi un număr de 12 preoţi care slujesc în alte zone ale României.

„În zilele de 16 şi 17 august vom organiza Zilele oraşul Flămânzi. Anul acesta avem simpozionul cu tema: Fii ai comunităţii, vrednici slujitori a sfitelor altare! Am invitat preoţii care s-au născut şi au crescut în Flămânzi dar care slujesc în altă parte. Noi am identoificat un număr de 12 preoţi. Până acum, şase dintre aceştia ne-au confirmat prezenţa. Sperăm să vină şi ceilalţi. Avem un preot care este protopop de Iaşi. Este vorba de părintele Toma Gradinaciuc. În afara celor 12, i-am invitat şi pe cei opt preoţi din localitate”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.

După simpozionul din sala de şedinţă a Consiliului Local, va urma un spectacol dedicat tinerilor. De la 20.30, pe scenă va urca o trupă de dans modern după care urmează un recital al Krishna&Rukmini. La ora 22.00 va începe recitalul Deliei Matache după care este programată o discotecă în aer liber.

„A doua zi avem Hora de la Flămânzi. L-am invitat pe părintele Cristian Pomohaci. Avem orchestra Ciprian Porumbescu din Suceava. Îi mai avem pe Constantin Brătianu, Angelica Flutur, Constantin Bahrim, Claudia Martinică plus Taraful Doina Holmului de la Frumuşica, Ansamblul Trei Generaţii de la Flămânzi, Ansamblul Kozacioc din Suceava”, a adăugat primarul oraşului Flămânzi.

Pentru ediţia din acest an, Consiliul Local Flămânzi a alocat suma de 10.000 de lei iar restul banilor necesari organizării, au provenit din sponsorizări.

afis festival flamanzi