24.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

Zilele Municipiului Botoșani nu vor avea loc în acest an. Contre politice în Consiliul Local VIDEO

Orgoliile poltice dintre aleșii locali au făcut ca în acest an să nu mai fie organizat evenimentul „Zilele Orașului Botoșani” la care an de an participau mii de botoșăneni.

În ședința ordinară a Consiliulul Local, aferentă lunii martie, a fost dezbătut proiectul de hotărâre prin care acest eveniment trebuia să fie organizat în perioada 9- 12 mai, chiar în primele zile de campanie electorale. Astfel, dacă în anii precedenți, Zilele Orașului erau organizate în preajma Sfântului Gheorghe, primarul Cosmin Andrei a motivat schimbarea datei prin prisma faptului că la sfârșitul lunii aprilie este încă post. Cu acest lucru nu au fost de acord cei din opoziție, consilierul USR, Raluca Curelariu, propunând un amendament prin care evenimentul să fie organizat după alegeri. „Să fie în weekendul 14-16 iunie, după ce se termină alegerile pentru care intrăm în campanie fix în data pe care  ați propus-o dumneavoastră  de organizare a festivalului. Nu facem festival în post, nu facem în campanie, facem festival și bucurăm botoșănenii după ce se termină mascarada cu alegerile. Vă rog frumos să supuneți la vot amendamentul propus.” a spus Raluca Curelariu.

În final, amendamentul consilierului USR a fost respins, proiectul fiind supus votului în forma inițială, fiind respins de aleșii locali. Din bugetul local ar fi fost necesari 500.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA