10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Zi de foc la Parlament: Oierii vin să schimbe Legea Vânătorii, fermierii cer să le fie protejate terenurile agricole. La mijloc, plata subvențiilor!

oieri

Atât crescătorii de ovine, cât și reprezentanții marilor fermieri au fost convocați mâine, marți – 9 februarie, la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților, la o dezbatere publică pe marginea modificării Legii Vânătorii, dar și a despăgubirilor pentru agricultorii ale căror culturi sunt afectate de pășunat. Mai mult ca sigur discuțiile vor atinge și chestiunea subvențiilor agricole.

Lista invitaților la dezbaterile din Comisia pentru agricultură este vastă și sunt așteptați să participe reprezentanți din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pajişti Braşov, AGROSTAR, Federaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Federaţia Naţională PROOVIS, Federaţia Oierilor de Munte din România, Federaţia Naţională a Crescătorilor de Animale ROMOVIS, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Federația Națională Pro Agro.

Dezbaterea pe marginea Legii vânătorii vine după ce, în decembrie anul trecut, oierii au organizat un mare protest, reușind să convingă autoritățile să suspende din actul normativ prevederile despre limitarea numărului de oi la turmă și interzicerea pășunatului.

Citeşte mai mult pe Agrointel.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA