1.9 C
Botoșani
miercuri, 7 decembrie 2022

Zeci de tineri din Judeţul Botoşani uniţi de pasiunea pentru dans au participat la activităţile proiectului

 

News “EVODance”, implementat de trupa Evolution Crew, reprezentată legal de George Turcu, cu sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Botoşani, prin programul de finanţări nerambursabile acordate pentru activităţi nonprofit de interes judeţean.

Iniţiativa a atras numeroşi tineri care au răspuns pozitiv invitaţiei organizatorilor de a se exprima prin intermediul dansului, în cadrul unor activităţi precum „Weekend-ul de dans” – o mini-tabără la care au participat instructori de dans din România şi din străinătate – sau animaţiile stradale organizate la Botoşani, Dorohoi şi Truşeşti. Efortul depus pentru a deveni mai buni, realizând coregrafii speciale, a fost răsplătit din plin de peste 4.000 de spectatori care au avut ocazia să le urmărească evoluţiile pe scenă, în aer liber, sau în cadre informale precum cluburi sau cafenele din judeţ. Din suprizele proiectului nu au lipsit nici cafeneaua publică în cadrul căreia au fost promovate dansuri tradiţionale din diverse colţuri ale lumii, un flashmob care a conştientizat supra necesităţii unei alimentaţii sănătoase dar care a adus, în acelaşi timp, şi un concept cu totul nou pentru Botoşani – un dans al culorilor şi un spectacol de prezentare a trupei şi proiectului, pus în scenă la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani.

„Proiectulşi-a propus şi a reuşit să promoveze crearea unor oportunităţi sănătoase de petrecere a timpului liber în pentru tinerii din judeţ, încurajându-i să se alăture dansului ca „artă pentru toţi”, a declarat George Turcu, coordonatorul proiectului.

EVODance este cel de-al doilea proiect pe care trupa Evolution Crew l-a implementat cu finanţare nerambursabilă, după ce, anterior, a derulat proiectul „DANCE- Dansaţi cu Evolution Crew”, al cărui finanţator a fost Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune. Astfel de iniţiative vor fi continuate atât prin Grupul informal Evolution Crew, cât şi prin Asociaţia Phoenix Dance School, care găzduieşte această trupă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

122 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA