-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Zeci de tancuri şi blindate sosesc la baza Mihail Kogălniceanu. Tehnica de luptă va fi folosită la un exerciţiu româno-american

ziua nationala a Romaniei 2014 (59)

Un convoi de tehnică militară americană se îndreaptă către Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu. Zeci de tancuri şi blindate sunt programate să ajungă acolo în noaptea de vineri spre sâmbătă.

UPDATE 18.10 Ministerul Apărării Naţionale a confirmat informaţia pentru „Adevărul”. Într-un comunicat de presă remis redacţiei se precizează „În perioada următoare, pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa. Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României.” Convoiul militar american a intrat în România prin vama Curtici.   Tancurile şi maşinile blindate sunt îmbarcate în trenuri şi au parcurs cea mai mare parte a traseului până la Constanţa pe calea ferată.    Convoiul va ajunge în Gara Lehliu sâmbătă la 5 dimineaţa. De acolo se va îndrepta către Medgidia, unde este programat să sosească la ora 10.00. Mai departe, blindatele şi tancurile vor fi duse tot pe calea ferată până în baza de la Mihail Kogălniceanu, unde sunt aşteptate să ajungă câteva ore mai târziu.    Totodată, şase nave de război, printre care şi una americană, au ajuns vineri dimineaţă în Portul Constanţa. Vasele vor lua parte luni la un exerciţiu în Marea Neagră. Gruparea navală NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), care se află în Marea Neagră în luna martie, este alcătuită din patru fregate (Canada, Turcia, Italia şi România), un crucişător (SUA, nava comandant) şi o navă auxiliară (Germania).

Citeste mai mult pe Adevărul

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA