Festivalul Vinului din satul Sârbi, comuna Vlăsineşti a ajuns la a şasea ediţie. Zeci de producători de vin şi locuitori ai comunei Vlăsineşti s-au adunat în căminul cultural din satul Sârbi pentru a participa la cel mai important eveniment al anului în această localitate.
Festivalul a fost organizat de primăria comunei Vlăsineşti în parteneriat cu sponsorii de pe plan local. Cap de afiş al spectacolului este interpretul Constantin Bahrin dar cel mai aşteptat moment al festivalului este concursul de degustat vin. Mai mulţi locuitori din satul Sârbi s-au înscris la concurs, organizatorii punând la bătaie mai multe premii în bani.
„Suntem la a şasea ediţie a festivalului. Este o sărbătoare pentru satul Sârbi. A fost o zi importantă. Am început cu o lansare de carte, am inaugurat o grădiniţă şi am continuat cu programul artistic şi cultural. Am început cu un moment al şcolii Sîrbi după care a fost Ansamblul Hora din Vlăsineşti. Au urmat mai multe ansabluri iar la final îl avem pe Constantin Bahrin. Pentru că este Festivalul Vinului, vom avea şi un concurs de vin. Vin cetăţenii satului Sârbi, cu vin, se înscriu la concurs. Mă bucur că acest cămin este neîncăpător la acest festival”, a spus Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti.
Grădiniţă de patru miliarde inaugurată cu prefect şi parlamentari
Manifestările au început cu inaugurarea grădiniţei şi şcolii din localitatea Sârbi. Primăria comunei a modernizat o şcoală veche de peste 40 de ani şi a transformat-o înt-o unitate de învăţământ modernă în care vor fi educaţi circa 60 de copii. Investiţia în valoare de patru miliarde de lei vechi a fost realozată cu fonduri din bugetul local al comunei Vlăsineşti.
„Acest edificiu a fost reabilitat doar cu fonduri din bugetul local. Investiţia a costat patru miliarde de lei vechi. Lucrările au durat şase luni. A fost reabilitare, modernizare, construirea unui grup sanitar modern, mobilier nou, amenajarea unui mic parc şi tot ce este necesar pentru a oferi servicii educaţionale de calitate elevilor din satul Sârbi. Este o clădire construită în 1973, a fost o grădiniţă şi o şcoală. Necesita lucrări de modernizare. La ora actuală avem în jur de 60 de copii la grădiniţă şi clasele I-IV”, a precizat Lucian Trufin.
Tot astăzi, la grădiniţa din Sârbi a fost lansată de către profesorul Gheorghe Burac, cartea „… Şi aşa mai departe”. La lansarea cărţii au fost mai multe personalităţi din comuna Vlăsineşti plus scriitori botoşăneni.