1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Zece botoșăneni sancționați după ce au aruncat gunoiul în alte locuri decât cele amenajate

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Serviciul Ordine publică, au continuat să acționeze pe linia depistării persoanelor care depozitează deșeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate.

În perioada 20-27.08.2018, poliţiştii locali au surprins în fapt 10 persoane în timp ce abandonau deşeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate, ori nu au menţinut curățenia platformelor gospodărești–creând un aspect insalubru. În conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 355/2011, astfel de fapte se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1000 lei, în acest sens fiind aplicate 6 sancțiuni în cuantum de 1200 lei.

Acțiunile au avut loc pe Calea Naţională, Aleea Pacea şi Aleea Crizantemelor. Potrivit HCL nr. 355/2011 este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestor recipiente pentru deșeuri.

Poliția Locală Botoșani va continuă acțiunile pentru depistarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public și face apel la pe această cale, la cetăţenii care observa astfel de atitudini, să sesizeze poliţia locală la numărul de telefon la telefon 0231/513100.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA