1.7 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

X6 M50 D, cel mai rapid SUV diesel din lume

News Nemții de la BMW au făcut ce au făcut și au mai scos ceva cu care să se mândrească. Maşina cu care m-am plimbat prima oară în viaţa mea a fost o Dacia 1.100. Nu îmi amintesc să fi fost alta.

Dacia era a familiei Barbu, de la „trei”, iar plimbarea se rezuma la parcurgerea distanţei de la intrarea în curtea blocului şi până în garajul din PFL în care se odihnea minunea pe patru roţi. Nu erau mai mult de 10-12 metri, dar pentru noi părea echivalentul drumului de la Pământ la Lună. Plimbarea asta zilnică devenise un ritual pentru toţii copiii de pe scară. Stăteam atârnaţi de gard în aşteptarea momentului în care ne puteam urca într- un automobil adevărat. Ne venea rândul la treipatru zile. Ţin minte şi acum scaunele alea din piele negre, schimbătorul de viteze lung, bordul care imita lemnul. Era fabuloasă!
Puţini români aveau o maşină la sfârşitul anilor ’60 – începutul anilor ’70. Trebuia musai să existe două salarii în casă, şi alea babane. O moştenire era şi ea obligatorie. La patru decenii de la plimbările cu Dacia familiei Barbu de la „trei”, am avut ocazia să testez o maşină despre care gemenele mele de opt ani şi jumătate au spus că este „o navetă spaţială”.„Stăpânul” maşinii mi-a zis că e cel mai rapid SUV Diesel din istorie! Frumoasă caracterizare. E vorba de BMW X6 M50D. „Maşina are pre ţul de catalog de 111.860 de euro”, îmi spune Alex, omul care mi-a dat-o în primire, şi, fără să mă dădăcească, mi-a pus în mână cheia maşinii. Mi se face rău! „Unde naiba o parchez la noapte?”, e prima întrebare care îmi vine în minte. În cartier, unde locuiesc, nici gând.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA