4.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Workshop organizat la Stațiunea de Cercetare Popăuți / VIDEO

Crescătorii de oi din zona Moldovei se reunesc vineri la Stațiunea de Cercetare Popăuți pentru a participa la un eveniment organizat de Asociația Moldoovis în parteneriat cu instituția aflat în subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice.

Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis și totodată directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, spune că vor veni în jur de 200 de crescători de oi din rasa Karakul iar evenimentul se va organiza în aer liber pentru a putea fi respectate măsurile de distanțare. Fermierii vor primi mai multe informații utile în ceea ce privește modificările legislative și vor participa la workshop-ul: Rezultate preliminare în obținerea unui nou ecotip ovin specializat în producția de pielicele și carne la rasa Karakul de Botoșani”.

Workshop-ul face parte din cadrul proiectului ADER 8.1.4. Stabilizarea genetică a unui nou ecotip ovin specializat pentru producția de pielicele și carne la rasa Karakul – proiect finanțat de MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE.

Vor fi dezbătute următoarele subiecte:

  • Împerecherea berbecilor specilizați în producția de carne cu femele reformă de rasă Karakul de Botoșani;
  • Varietățile de culoare din cadrul rasei Karakul de Botoșani;
  • Rezultate obținute la generația F1 din anul 2020.

Workshop-ul se va desfășura la sediul unității începând cu ora 11:00.

Se pot înscrie la prezentare lucrări asemănătoare temei workshop-ului, termen de înscriere, până în data de 03.09.2020. Prezentarea va fi în aer liber, respectându-se măsurile impuse de prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA