20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

VREMEA: Prognoza meteo pentru următoarele două zile. Marţi se vor semnala ploi şi grindină

ploaie foto bucurestifm

Luni, vremea se va menţine caldă, temperaturile maxime ajungând la 27 de grade Celsius în regiunile sudice. Pentru marţi, ANM a emis o alertă de ploi şi grindină.

Vremea se va menţine caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16-17 grade pe litoral şi 27 de grade în regiunile sudice, iar cele minime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în partea a doua a zilei şi noaptea când local la munte, în vestul şi nordul ţării şi izolat în rest vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi, posibil, grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în timpul averselor. Dimineaţa şi noaptea, în regiunile estice, vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere. Cerul va fi noros în jumătatea de vest a ţării, unde pe arii extinse va ploua, iar în restul teritoriului înnorările se vor accentua după-amiaza şi noaptea şi ploile se vor semnala local. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi, izolat, de grindină, iar în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp şi izolat 25-30 l/mp. Vântul va avea unele intensificări în sudul şi estul ţării, dar trecător şi în timpul ploilor în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa între 15-16 grade pe litoral şi 24-25 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 12 grade.

Sursa: Gândul.info

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA