0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

„Vreau acasa!”. Au fost ultimele cuvinte ale adolescentei care s-a aruncat de la etaj si a murit in spital

tentativa suicid primaverii (1)

Marina, fata care si-a pus capat zilelor intr-un mod cutremurator are o poveste trista. Cand avea trei anisori, mama a lasat-o in grija bunicii si de atunci copila nu a mai stiut ce inseamna dragostea materna. Tatal este un necunoscut pentru ea si din cauza ca a incercat in mai multe randuri sa se sinucida, minora a intrat in atentia Protectiei Copilului.

Medicii sustin ca aceasta nu se intelegea cu bunica si pana la urma a ajuns in grija statului. De mai puţin de un an locuia intr-un apartament social cu alti copii si instructorul educativ. Avea probleme de depresie si nu a reusit sa se intalnesca cu mama ei de trei ani.
De fiecare data, femeia plecata la munca peste hotare ii promitea ca vine in tara sa o vada, dar nu a fost asa. In luna ianuarie a acestui an, copila a fost internata la psihiatrie pediatrica si a primit tratament impotriva depresiei.
Nimeni nu s-ar fi gandit ca aseara va recurge la un gest cumplit. Inainte sa se stinga, fata a vorbit si a spus medicilor ca vrea acasa.
„Fata era in evidenta NPI cu tratament, a fost internata la inceputul lunii ianuarie, a mai avut cateva tentative de suicid, de fapt asa a si intrat in sistemul nostru anul trecut. De atunci este in evidenta noastra cu masura de protectie la apartament, ducea o lipsa majora de afectiune parinteasca. Si aici pot ca, daca statul acorda prin directie toate conditiile de locuit, de trai, de educare, nu poate suplini afectiunea parinteasca”, a declarat Dan Slincu, director Protectia Copilului.
Copila, eleva in clasa a IX-a, invata la Grupul Scolar Alexandru cel Bun. Acum, reprezentantii de la Protectia Copilului se pregatesc de inmormantare. Nu se stie daca mama ei va ajunge acasa, ca sa-si conduca fata pe ultimul drum. Sefii institutiei au luat legatura cu ea, dar se pare ca aceasta a spus ca nu crede ca va ajunge acasa sa-si vada fiica pentru ultima oara. O ancheta a fost demarata la nivelul Protectiei Copilului, iar in paralel Politia face investigatii in acest caz.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA