-4.4 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Vot al unei rezoluții în Parlamentul European care solicită acordarea statutului de stat candidat la UE pentru Republicii Moldvova

Plenul Parlamentului European votează, joi, o rezoluţie în care solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova, anunță europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Rezoluţia, care a fost iniţiată şi negociată de eurodeputatul Siegfried Mureşan (PPE / PNL), mai prevede includerea Republicii Moldova în Piaţa unică a UE.

„Această rezoluţie este cel mai ambiţios document privind Republica Moldova adoptat vreodată de o instituţie a Uniunii Europene.

În textul rezoluţiei mai cerem şi integrarea Republicii Moldova la Piaţa unică a Uniunii Europene. Prin accesul la Piaţa unică, produsele moldoveneşti vor putea fi exportate liber pe piaţa europeană, vor veni mai mulţi investitori din Uniunea Europeană în Republica Moldova, vor apărea noi locuri de muncă şi oamenii se vor bucura de standarde de calitate ale produselor la fel ca standardele de calitate din ţările Uniunii Europene”, a spus Siegfried Mureşan.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA