17.4 C
Botoșani
marți, 21 martie 2023

Vladimir Putin: Economia rusă „rezistă impactului sancțiunilor”

Economia rusă „rezistă impactului sancțiunilor”, a declarat luni președintele Vladimir Putin, în ciuda previziunilor economice sumbre pentru țară în urma invaziei din 24 februarie în Ucraina, informează CNN.

„În ciuda tuturor dificultăților, economia rusă rezistă impactului sancțiunilor și rezistă destul de bine”, a declarat Putin în cadrul unei întâlniri cu președintele belarus Alexander Lukașenko în orașul stațiune Soci, de la Marea Neagră. „Acest lucru este conform tuturor principalilor indicatori macroeconomici”, a adăugat liderul de la Kremlin.

„Da, nu este ușor. Tot ceea ce se întâmplă necesită o atenție specială din partea blocului economic al guvernului. În ansamblu, aceste eforturi au un efect pozitiv”, mai afirmă Putin.

Banca Centrală a Rusiei a transmis la sfârșitul lunii aprilie că se așteaptă ca economia rusă să se reducă cu 8 până la 10% în 2022, menționând o scădere a activității economice în martie după impunerea sancțiunilor internaționale asupra Rusiei. La începutul aceleiași luni, Banca Mondială a prezis că PIB-ul rusesc se va contracta cu 11,2% în 2022.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA