-2.2 C
Botoșani
luni, 30 ianuarie 2023

VIROZELE şi PNEUMONIILE fac ravagii la Botoşani

spital pacienti (1)

Sectia de boli infectioase din Botosani este supraaglomerata de bolnavii cu viroze sau pneumonii. O parte dintre pacienti au fost mutati in saloanele de la dermatologie. In sectia de boli infectioase sunt 40 de paturi iar in unitate au ajuns 55 de bolnavi. Din acest motiv, sefii Spitalului Judeteande Urgenta au hotarat sa mute pacientii care nu mai au loc in saloane, in incaperile de la dermatologie.

„Fiind o situatie speciala au solicitat sa cedez trei saloane pentru a putea fi internati bolnavii gravi cu afectiuni respitatorii sau pneumonii”, a spus medicul dermatolog Marius Zaiceanu.

Numai in ultima saptamana, la camera de garda de la Secţia de Boli Infectioase au ajuns 310 pacienti. „In saptamana care s-a scurs s-au prezentat la camera de garda aproape 310 persoane, atat adulti, cat si copii. 147 cu pneumonie din care au ramas internati cu spitalizare continua sau de zi 130 de bolnavi. De asemenea, 160 au fost cu infectii acute respiratorii si au ramas internati 72. In momentul de fata, sectia de infectioase este supraaglomerata si din acest motiv s-a cerut sprijin de gazduire a bolnavilor in sectia de dermatologie”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Medicii recomanda populatiei sa evite deplasarile in spatiile deschise si expunerea la frig, să consume alimente bogată in proteine, fructe si legume si evitarea consumului de alcool.

spital sectia de boli infectioase2 spital sectia de boli infectioase1 spital sectia de boli infectioase

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA