16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Viorel Cataramă a venit în campanie la Botoșani: „Plătiți dobânzi cu două-trei procente mai mari decât media europeană” VIDEO

Viorel Cataramă, candidatul Partidului Dreapta Liberală, a venit astăzi la Botoșani pentru a se întâlni cu membrii acestei formațiuni și cu simpatizanții din zonă. El le-a vorbit celor prezenți în sala Cinematografului Unirea despre proiectul pe care îl are și despre ce ar vrea să facă.

În primul rând, Viorel Cataramă vrea reducerea decalajului între angajații la stat și cei din domeniul privat. El spune că salariile angajaților din sectorul de stat nu mai trebuie majorate și că ar trebui acordate facilități firmelor astfel încât să crească salariile în domeniul privat. De asemenea, el a făcut referire la dobânzile bancare care în România sunt mai mari decât în multe țări din Europa dar și la monopolurile din energie.

„La noi se susține o clasă privilegiată, cei care lucrează la stat, care reprezintă astăzi clasa de mijloc și care au ajutoare mascate sub formă de vouchere de vacanță, tichete de masă, pensii speciale. Suntem un fenomen unic în lume care ne deschidem spre exporturi și dăm posibilitatea monopolurilor să vină în România. Cei care aveți credite bancare, plătiți dobânzi cu două-trei procente mai mari decât media europeană. Patru milioane de români au credite bancare. În România au apărut cartelurile bancare, susținute de Banca Națională, care își permit să practice asemenea dobânzi. Plătim preț mai mare decât unii europeni la gaz și energie electrică. O clasă politică neputincioasă a permis monopoluri și atunci prețurile sunt mari iar noi nu avem ce face. Peste zece ani s-ar putea să nu mai mișcăm deloc”, a spus Viorel Cataramă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA