26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

VINEREA NEAGRĂ pentru FC BOTOŞANI. A pierdut aproape 500.000 de euro în câteva ore

fc botosani jucatori

Ziua de vineri a început cum nu se putea mai prost pentru clubul FC Botoşani. În cursul dimineţii s-a anunţat verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul clubului CFR Cluj. Deciziile luate de către comisiile din România au fost desfiinţate iar CFR Cluj îşi primeşte înapoi cele 24 de puncte cu care a fost penalizată. De pe un loc retrogradabil, CFR Cluj urcă pe a treia poziţie a clasamentului în timp ce FC Botoşani coboară de pe şase pe şapte.

Vineri seară, a fost programt meciul Petrolul Ploieşti – Dinamo Bucureşti. Niciuna din cele două formaţii nu are dreptul de a participa în Europa League din cauza insolvenţei iar meciul părea a fi unul mai mult de palmares. Dacă ploieştenii nu au părut prea dornici de fotbal, dinamoviştii au jucat de parcă era un meci decisiv. „Câinii roşii” s-au impus cu 3-0 în faţa „lupilor galbeni”, un rezultat care încurcă şi mai mult planurile botoşănenilor. În urma acestei victorii, Dinamo a depăşit pe FC Botoşani în clasament şi are un avans de două puncte.

Astfel, FC Botoşani a început ziua de vineri pe locul şase în clasament şi a terminat-o pe opt. În următorul sezon de Liga I, cu 14 echipe, diferenţa dintre locul şase şi locul opt va fi de aproximativ 500.000 de euro, bani din drepturile de televizare.

Pentru a mai spera la locul şapte, FC Botoşani trebuie să obţină minim trei puncte în meciurile cu Steaua (duminică) şi Viitorul (miercuri) iar Dinamo să piardă jocul cu Astra Giurgiu din ultima etapă a campionatului.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA