22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Viitorul – FC Botoşani 3-1 LIVE – VIITORUL sună rău pentru FC Botoşani

fcbotosani-viitorul7

Ultimele partide între FC Botoşani şi Viitorul Constanţa au fost spectaculoase, cu multe goluri, multe ocazii şi cu un fotbal plăcut ochiului. Aceleaşi aşteptări erau şi de la meciul din această seară, disputant pe stadionul din Ovidiu.

Începutul meciului nu a fost nici pe departe unul spectaculos. Viitorul a preluat iniţiativa dar fără a avea vreo ocazie de gol la poarta lui Plamen Iliv. Prima intenţie ofensivă a botoşănenilor a venit în minutul 5 dar Quenten nu a reuşit să profite de naivitatea fundaşilor de la Viitorul. Apoi Fulop (7) şi Vaşvari (21) şutează din marginea careului dar Râmniceanu a prins fără niciun fel de emoţii. În minutul 26, Aganovici a încercat un şut-centrare dar Iliev a fost pe fază şi a reţinut mingea.

Prima ocazie de gol a partidei a venit în minutul 36. Cristi Ganea a şutat puternic de la 30 de metri dar goalkeeperul Plamen Iliev a reuşit să respingă de sub bară.

Cu un minut înainte de pauză, Viitorul reuşeşte să marcheze. Romario Benzar a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri iar scorul a devenit 1-0.

Repriza secundă începe prost pentru FC Botoşani. Defensiva lui Cristi Pustai a fost depăşită cu mare uşurinţă, Boli a trimis în bară, mingea a ricoşat la Chiţu iar atacantul Viitorului a marcat pentru 2-0.

Botoşănenii au ieşit la joc după primirea golului doi şi în minutul 51 puteau reduce din diferenţă în urma unui corner executat de Fulop dar Hadnagy a trimis cu capul pe lângă poarta apărată de Râmniceanu. Două minute mai târziu, Acsinte greşeşte o centrare şi este aproape de gol dar Râmniceanu are o intervenţie foarte bună. Cabrera îşi încearcă şutul din marginea careului dar scorul rămâne 2-0 pentru Viitorul.

Cordoş are şi el şansa de a marca dar reia mult peste poartă din interiorul careului, în urma unui corner executat de Fulop.

Odată cu trecerea timpului, gazdele reuşesc să echilibreze jocul, să ţină mai mult de minge şi nu mai oferă posibilitatea botoşănenilor de a se apropia de poarta lui Râmniceanu.

În minutul 73, Dimitrov vede două cartonaşe galbene într-un interval de câteva secunde şi este eliminat de arbitrul Cristi Balaj.

După câteva minute în care nu s-a jucat prea mult fotbal, FC Botoşani reuşeşte să reducă din diferenţă în minutul 87. Vaşvari a centrat de pe dreapta iar Roman a marcat din interiorul careului, scorul devenind 2-1.

Speranţele botoşănenilor au fost spulberate în minutul 89 când Cernat a marcat pentru 3-1.

Cert este că jocul echipei FC Botoşani a fost mult mai slab comparativ cu cel prestat în partida cu CSU Craiova. Hadnagy a fost izolat în atac, Quenten şi Fulop nu au avut nicio realizare notabilă. La fel de slab au jucat şi Roman şi Batin, intraţi pe teren în locul lui Martinus Quenten ş Fulop. Evoluţii modeste au avut şi fundaşii botoşăneni dar deja a devenit o normalitate, puţine fiind meciurile în care apărătorii botoşăneni au jucat bine. Singurul remarcat este argentinianul Gonzalo Cabrera dar de unul singur nu putea face mare lucru.

În urma acestui rezultate, FC Botoşani rămâne pe locul 12 în clasament şi va avea emoţii în privinţa menţinerii în Liga I. De partea cealaltă, Viitorul a revenit pe locul doi în clasament, la doar un punct de liderul Astra Giurgiu.

Echipele de start

VIITORUL: Râmniceanu – Benzar, Boli, Mitrea, Ganea – Aganovic (80 R. Marin), Filip, Achim – Chiţu (75 Cernat), Ianis (60 Nicoliţă), Tănase
Rezerve: Albuţ, Cernat, Ciupe, Ţîru, Nedelcu, Marin, Nicoliţă
FC BOTOŞANI: Iliev – Dimitrov, Cordoş, Plămadă, Acsinte – Cucu, Vaşvari – Fulop (60 Batin), Cabrera, Martinus (41 D. Roman) – Hadnagy (79 Patache)
Rezerve: Pleşca, Miron, Patache, Roman, Batin, Bordeianu, Popovici

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA