-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

VIDEO / Şefa PNL a venit la Botoşani şi îi atacă pe social democraţi: “Se pregăteşte un nou asalt la adresa justiţiei”

PNL, soptica, raluca turcan, achitei

Botoşăneanca Raluca Turcan, preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, a revenit astăzi la Botoşani unde s-a întâlnit cu primarii liberali şi membrii organizaţiei judeţene. Ulterior, aceasta a participat la o conferinţă de presă în care i-a atacat pe social democraţi.

În timpul întâlnirii organizate la hotelul Premier, Raluca Turcan a aflat de la primarii din judeţul Botoşani că aceştia nu au nici măcar bani de funcţionare în 2017 iar despre dezvoltare nici nu mai poate fi vorba.

“Ieri am fost în Iaşi şi Vaslui, astăzi sunt în Botoşani. O să mergem în cât mai multe organizaţii şi să vedem ce nu a mers, ce putem face mai bine, pentru a reconstrui echipa Partidului Naţional Liberal. PNL este compatibil cu oameni care susţin mediul de afaceri, care crează bunăstare şi locuri de muncă, este compatibil cu profesori, oameni de cultură şi trebuie să ne reapropiem de ei şi să redevenim credibili”, a spus Raluca Turcan, adăugând:

“În Botoşani am constatat că guvernarea PSD este un pericol la adresa bunăstării românilor. Primăriile şi indirect românii sunt sub aspectul sărăciei. Am fost foarte neplăcut surprinsă să primesc informaţii care confirmă că guvernarea PSD, chiar dacă promite vrute şi nevrute, seamănă sămânţa de sărăcie. Am stat de vorbă cu primarii care au spus că în momentul de faţă orice proiect de dezvoltare este sub semnul întrebării. Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) este folosit deja ca instrument politic. Avem fonduri europene care din nefericire par a fi blocate cel puţin pe următorul an şi jumătate. Bugetele locale sunt într-un pericol uriaş. Guvernarea PSD nu a spus şi de unde se dau banii. Bugetul local prevede bani pentru salarii de 37 de milioane de lei în condiţiile în care veniturile primăriei sunt de 36 milioane de lei. Acestea sunt datele pe care le am de la domnul primar. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Sibiu, Craiova şi peste tot în ţară”.

Mai mult, şefa PNL a vorbit şi despre intenţiile social democraţilor de a graţia mai multe categorii de infractori, inclusiv cei care au săvârşit fapte de corupţie.

“Guvernul PSD a dat o mare lovitură la adresa instituţiilor statului şi cetăţenilor de bună credinţă, prin Ordonanţa 13. Această ordonanţă a fost abrogată şi deocamdată lucrurile par liniştite. PSD nu a învăţat nimic din mesajul străzii. În momentul de faţă se pregăteşte un nou asalt la adresa justiţiei. Avem proiectul de graţiere. Deja se profilează graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie, pentru mărturie mincinoasă, pentru abuz în funcţie. PNL nu are cum să susţină aşa ceva. Ne vom opune la proiectul graţierii”, a mai declarat Raluca Turcan.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA