16.4 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

VIDEO. Ședință de Consiliu Local cu scandal și acuzații dure: „Este un comportament bolșevic”

O noua încercare de a amplasa bustul lui I.C. Brătianu, o nouă respingere. După ce s-au  bălăcărit mai bine de jumatate de oră, proiectul privind acceptarea unei donații din partea PNL, nu a trecut.

După mai multe încercări eșuate, consilierul PNL Maricel Maxim, cel care a comandat și plătit bustul lui IC Brătianu, a negociat cu social democrații și a obținut promisiunea că proiectul va fi votat. Singura condiție pusă de pesediști a fost ca Maxim să-și ceară scuze pentru că i-a numit comuniști. Liberalul a organizat o conferință de presă în care și-a cerut scuze și a promis că nu îi va mai face comuniști pe pesediști. Numai că Mihai Tincu, liderul grupului PSD din Consiliul Local, nu și-a mai ținut cuvântul. În ședința de Consiliu Local de astăzi, Tincu nu a mai fost de accord cu amplarea bustului în parcul Junior, pe motiv că materialul din care este realizat nu este foarte rezistent. El a propus ca bustul să fie amplasat în clădirea teatrului Mihai Eminescu, atunci când va fi finalizat.

Reacția liberalului Maricel Maxim a venit imediat și a început să le spună pesedistilor că sunt bolsevici și oameni fără cuvânt.

„Este clar că nu vreți să respectați o înțelegere pe care spun public că am făcut-o cu domnul Tincu. Nu vă înțeleg comportamentul pe care îl aveți. Practic este un comportament bolșevic. Comunist vă mai pot face pentru că mi-am cerut scuze. Nu sunteți. Ați fi fost mândri să fiți comuniști. Îl pun pe ordinea de zi de câte ori se poate”, a spus Maricel Maxim.

În discuție a intervenit și primarul Cătălin Flutur care a propus amplasarea bustului în parcul din zona fostei filatelii.

Contrele dintre cele două tabere nu au încetat nici după reacția primarului. Până la urmă, s-a supus la vot, consilierii PSD s-au abtinut iar proiectul nu a trecut nici de această dată.

La final, consilierul local Maricel Maxim a anunțat că va relua demersurile. Până va avea acceptul Consiliului Local, Maxim a decis să aducă bustul lui IC Brătianu în sediul primăriei.

În această după amiază, bustul lui IC Brătianu a fost adus în sediul primăriei unde va rămâne până când consilierii vor hotărî locul în care poate fi amplasat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA