20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

VIDEO. Scandal fără precedent în Consiliul Local Botoșani

Ședința de Consiliu Local de astăzi a fost anulată înainte de a începe. Consilierii PSD s-au retras din ședință după ce unul dintre ei a votat greșit și au anunțat că vor convoca o nouă ședință.

Consilierii locali s-au reunit astăzi pentru a aproba mai multe proiecte printre care și  rectificarea bugetară a municipiului. Primul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea proiectelor pentru ședință. Viceprimarul Cosmin Andrei a venit cu un amendament la un  proiect de hotărâre privind modificarea organigramei la DSPSA și a propus transformarea unui post de muncitor necalificat în postul de director general. Văzând amendamentul, primarul Cătălin Flutur a retras proiectul de pe ordinea de zi după care a început scandalul.

Viceprimarul Cosmin Andrei a reacționat imediat și a amenințat că dacă nu se supune la vot amendamentul, chiar dacă proiectul a fost retras, consilierii PSD vor părăsi ședința.

Cătălin Flutur le-a transmis consilierilor PSD că în cazul acestor instituții, numirea  directorilor o face primarul și nu Consiliul Local.

Pentru că situația nu era clară, s-a cerut punctul de vedere al secretarului primăriei și al juriștilor de la Prefectură iar președintele de ședință a anunțat că o astfel de hotărâre ar deveni nulă.

Până la urmă s-a supus la vot numai că unii consilieri nu au înțeles cum trebuie să voteze și au apăsat butonul greșit. Viceprimarul Cosmin Andrei a cerut repetarea  votului dar președintele de ședință a refuzat. În acel moment, viceprimarul Cosmin Andrei s-a supărat și a decis ca toți consilierii PSD să se retragă din ședință.

După ședință, au început acuzațiile din cele două tabere ale Consiliului Local.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA