VIDEO. FC Botoşani – Viitorul 1-2. Gh. Hagi: „Sunt foarte fericit pentru că noi niciodată nu am câştigat la Botoşani”

0
523

hagi

După prima victorie obţinută la Botoşani, Gheorghe Hagi, patronul şi în acelaşi timp antrenorul clubului Viitorul, a vorbit despre modul cum a pregătit meciul de la Botoşani, despre criza prin care trece fotbalul românesc şi despre academia pe care o are.

„Sunt trei puncte foarte importante pentru noi. Ştiam că va fi foarte greu, o echipă puternică, determinată, cu un fotbal foarte agresiv şi foarte pe poartă, îşi crează foarte multe ocazii, echipa care a marcat cele mai multe goluri în acest sezon. Noi am creat o strategie şi cred că i-am surprins. Tot ce am gândit în dimineaţa asta a fost pozitiv, a fost benefic. Jucătorii în care am crezut, au marcat şi golurile. Am jucat un fotbal mai direct şi cel cu care eraţi obişnuiţi dumneavoastră. Am fost inspiraţi, sunt foarte fericit pentru că noi niciodată nu am câştigat la Botoşani.

Despre FC Botoşani…

„Când echipa are 16 goluri în opt etape, mă scuzaţi, ce vreţi mai mult? Dacă nici acum nu sunteţi mulţumiţi. E o echipă foarte bună”.

Despre fotbalul românesc…

„Tot timpul vorbiţi de nivel. Noi avem ce avem, trebuie să organizăm fotbalul. Fotbalul trebuie susţinut financiar de la bugete. Noi nu putem avea nivel la bugetele pe care le avem noi. Ce nivel vreţi, de Champions League? Trebuie finanţare foarte bună, sprijin foarte mare din partea tuturor şi atunci când sportul o să fie prioritate a României… Obiectivul final al sportului, al culturii este să creeze noi generaţii puternice care să se bată pentru România. E social. E mult de muncă, e nevoie de timp. Noi încă suntem într-o perioadă de suferinţă. Pierdem jucători valoroşi foarte repede, pierdem tineri care pleacă foarte repede. Nu ai cum să-i ţii pentru că toţi îşi doresc. Cei mai buni pleacă. Asta e o problemă”

„Noi am mers pe grupul de tineri. Am de unde să mă alimentez în următorii patru-cinci ani, fără probleme. Am 40 de jucători foarte buni care o să ajungă în prima ligă. Patru-cinci ani stau liniştit. Am plecat pe drumul ăsta şi aşa o să mă cunoaşteţi de acum. Eu am investit când trebuie în tineri şi cred că am făcut un lucru foarte bun. Nu credea nimeni dar acum, uşor, uşor, ne vin roadele. Am semănat bine, nu ne-au crescut castraveţi, ne-au crescut pepeni. Avem o mentalitate bună, jucăm fotbal, chiar dacă luăm câte trei-patru, riscăm un rezultat dat băgăm copii. Suntem talentaţi, nu avem experienţă dar uşor, uşor o să vină. Fac cu mine parteneriat cei care pot şi vor. Suntem mici, creştem şi ne dorim ca la anul să ne vedem în prima ligă”, a spus Gheorghe Hagi la conferinţa de presă.