28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

VIDEO Cătălin Flutur: „Sumele alocate pentru dezvoltare sunt în proporţie de 80% pentru proiectele vechi”

News Fostul primar Cătălin Flutur critică modul în care a fost conceput în acest an bugetul municipiului. El îl acuză pe edilul Ovidiu Portariuc că a alocat cei mai puţini bani pentru dezvoltare din ultimii 8-10 ani.

„Spre surprinderea mea, după foarte mulţi ani, bugetul municipiului alocă pentru capitolul dezvoltare doar o sumă care este de 3,5 ori mai mică decât suma alocată capitolului funcţionare. Sumele alocate pentru dezvoltare sunt în proporţie de 80% pentru proiectele vechi care sunt în derulare. Am văzut o serie de sume care nu îşi au rostul. Este incorect să dăm 23,5 miliarde pe o serie de acţiuni care nu sunt prinse în nicio anexă. Anul trecut a fost această anexă şi erau prinse opt miliarde pentru firma de pază, pentru tot felul de audituri. Anul ăsta, această sumă a fost ţinută la secret”, a spus Cătălin Flutur care a adăugat:

„În momentul în care s-a făcut un amendament pentru a susţine activităţile sportive şi culturale, domnul primar a spus că vom fi nevoiţi să luăm bani de la salarii sau de la asistenţă socială. Nu este adevărat. I s-a indicat foarte clar poziţia de unde să ia banii. Din acea mare oală comună, din acele 23,5 miliarde. Să ia de acolo trei miliarde şi să dea la asociaţii, ONG-uri şi fundaţii. Era cea mai mică sumă alocată. A spune că din cele nouă miliarde alocate, opt miliarde sunt pentru fotbal, este o antepronunţare care nu este corectă. Nu ştim cine va veni şi va depune proiecte şi care vor fi eligibile. Noi am vrut să completăm suma pentru că interesul nostru este să sprijinim ultima grupare care mai face performanţă. Ne aducem ce s-a întâmplat cu încă două ramuri sportive care au fost îngropate. Vorbesc de echipa de volei şi echipa de handbal”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA