14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

VIDEO CJ riscă să piardă clădirea fostei Uzine Electrice

Consiliul Județean întâmpină dificultăți în încercarea de a prelua un monument istoric, respectiv fosta Uzină Electrică.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de către președintele CJ, Doina Federovici, în cadrul ședinței extraordinare care a avut loc în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ.  Potrivit acesteia, lichidatorul care a scos imobilul la vânzare a primit o supraofertă, astfel că va fi nevoie de o licitație pentru a stabili noul proprietar .” În urma anunțului public pe care l-am făcut, am primit o supraofertă, astfel că precontractul încheiat cu CJ a devenit caduc, motiv pentru care se va organiza o licitație. Vom face  toate demersurile necesare legale pentru a achiziționa această clădire istorică” a încheiat aceasta.

Inițial Consiliul Județean a făcut o ofertă de 1.432.300 lei.

Clădire făcută după proiectul lui Anghel Saligny în primul deceniu al secolului al XX-lea

Imobilul, monument istoric situat în Calea Națională nr. 36, datează din 1906 și este compus din teren intravilan în suprafață de 1.356,00 mp și construcție în suprafață construită la sol de 850,00 mp. A fost edificat după schițele celui mai mare arhitect român, Anghel Saligny. Uzina Electrică a contribuit la procesul de modernizare a județului de la începutul secolului trecut, când s-a realizat iluminatul public al municipiului Botoșani, rețeaua de canalizare și pavarea străzilor.

În perioada comunistă, clădirea a aparținut IRE, iar după privatizare, aceasta a ajuns în proprietatea societății Servicii Energetice Moldova.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA