-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

VIDEO APD: Stefan cel Mare si Mihai Viteazul cheama romanii la vot

Dreptul la vot este fundamental pentru că soarta naţiunii trebuie să fie decisă de voinţa majorităţii, nu de indiferentă să. Peste 60% dintre cetăţeni nu mai vor să voteze.

Oare, dacă în momentele de cumpănă ale istoriei noastre nici înaintaşii nu se prezentau, unde am fi fost acum? Oare cărei culturi i-am aparţine acum? Un gând menit să scuture conştiinţele şi să trezească atitudinea civică în noi toţi. Campania “Vino la vot!“, realizată de Asociația Pro Democrația și Leo Burnett Group, are rolul de a-i îndemna pe oameni să meargă la vot la alegerile prezidențiale.
“Campania de prezidențiale a devenit un câmp de luptă al scandalurilor, acuzațiilor și dezinformărilor. Pe măsură ce aceste ‘strategii’ de campanie au luat locul dezbaterilor despre valori și proiecte de țară, cetățenii se simt tot mai demotivați sa iasă la vot. Dacă vrem să diluăm sau să eliminăm influența oricăror manevre asupra rezultatului final și să ne asigurăm că decizia privind alegerea președintelui este doar în mâinile cetățenilor, trebuie să mergem la vot!”, este mesajul APD.

Inițiativa a debutat  cu două spoturi TV, ale căror protagoniști sunt Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare. Spoturile pornesc de la o realitate istorică – capacitatea incredibilă a românilor de a se fi mobilizat în trecut, în fața pericolului reprezentat de armatele invadatorilor, și rescriu soarta a două bătălii cruciale – Călugăreni și Podul Înalt, în condițiile în care această mobilizare nu ar fi avut loc, așa cum astăzi peste 60% nu se mobilizează în momente la fel de cruciale, pentru a-și exprima votul.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA