33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Victorie pentru cluburile din Liga I. ISB a virat banii integral în conturile LPF. VEZI cât ar putea încasa FC Botoşani

camere video stadion

Potrivit Prosport. firma ISB, deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga 1, a capitulat şi luni a virat integral în contul LPF 13,75 milioane de euro plus TVA, bani reprezentând prima din cele două rate prevăzute de contract. Anunţul a fost făcut de Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF, chiar luni dimineaţă, în emisiunea „ProSport Live“, difuzată pe www.prosport.ro.

Se încheie astfel o bătălie crâncenă între cluburile de fotbal din Liga 1, pe de o parte, şi firma ISB – controlată din umbră de Arpad Paszkany, patronul echipei CFR Cluj. Timp de aproape o lună, offshore-ul maltez, beneficiind de bunăvoinţa şi cooperarea lui Gino Iorgulescu, şeful LPF, a făcut încercări repetate de a reduce contractul pentru drepturile TV. Mai întâi s-a încercat reducerea sumei de la 27,5 la numai aproximativ 21 de milioane de euro. Conducătorii cluburilor au respins propunerea şi l-au mandatat pe Iorgulescu să le ceară partenerilor de afaceri să-şi respecte cuvântul. În loc de asta, şeful LPF a convocat vineri o altă Adunare Generală în care le-a făcut cluburilor o nouă propunere: 23,3 milioane de euro. A fost respins din nou, astfel că luni, termenul limită până la care se putea face plata, ISB a fost nevoită să vireze banii, a dezvăluit Dragomir.
„Le-au intrat banii. Indirect, i-am ajutat şi eu, că altfel erau şantajaţi în continuare conducătorii de cluburi. Banii au intrat azi în contul LPF, urmează ca apoi să fie direcţionaţi către cluburi. Până la urmă, şi Paszkany a fost băiat de cuvânt, când a văzut că nu ţine, a plătit“, a declarat Dragomir în emisiunea „ProSport Live“.
Conform contractului, cele 14 cluburi vor primi 27,5 milioane de euro în două tranşe. CampioanaSteaua va încasa aproape 4 milioane de euro, iar nou-promovatele – aproximativ 1,1 milioane de euro.
FC Botoşani a terminat pe locul opt la finalul sezonului trecut şi ar putea încasa aproximativ două milioane de euro. Vestea este una extraordinară pentru oficialii clubului FC Botoşani care au fost obligaţi să mărească bugetul datorită participării în Europa League.
“Este o veste foarte bună. Cei de la ISB au încercat să diminueze suma dar dacă nu am acceptat, au fost obligaţi să o plătească. La ora actuală, în afară de Steaua, toate celelalte cluburi trăiesc din aceşti bani. Dacă vom primi cu 300.000 de euro mai puţin, este o tragedie. Nu poţi spune că dai mai puţini bani ca şi cum atâta am. Se închide fotbalul”, a spus Valeriu Iftime, finanţatorul echipei FC Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA