-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Victor Ponta către botoșăneni: „Vă mulțumesc pentru încredere”

ponta16mai

Dragi Botoșăneni,

Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o în număr foarte mare la scrutinul de duminică pentru primul tur al alegerilor prezidențiale.

Votul pe care mi l-ați acordat mă bucură și mă onorează în mod deosebit. Încrederea dumneavoastră este cea mai frumoasă confirmare că ceea ce am făcut ca prim ministru pentru județul Botoșani și pentru întreaga țară este apreciat. Iar acest lucru mă responsabilizează să continui pe această cale și în activitatea viitoare, mai ales în situația în care voi fi ales în funcția de Președinte al României.

De la primele mele vizite în județul Botoșani, când am venit cu ajutoare la inundațiile din Dorohoi din 2010 sau înainte de alegerile parlamentare, am considerat că acest județ merită mai mult, pentru că a fost o lungă perioadă neglijat de predecesorii mei în funcția de prim ministru.

Aici decalajele sociale și de dezvoltare se simt mai puternic, iar eu consider că proiectul meu prezidențial de Unire a Românilor trebuie să înceapă de la reducerea acestor diferențe. Unirea Românilor înseamnă ca toți cetățenii acestei țări să trăiască în condiții decente și să aibă aceleași șanse de dezvoltare. Unirea Românilor înseamnă ca cetățenii români din Botoșani să se bucure de un nivel de trai mai ridicat și de aceleași șanse de a avea un loc de muncă pe care le au cetățenii români din alte județe mai dezvoltate ale țării.

Sunt total împotriva discursului contracandidatului meu Klaus Iohannis care îi consideră pe moldoveni sau pe olteni un fel de cetățeni de rang inferior față de transilvăneni. Unirea Românilor înseamnă ca toți cetățenii acestei țări să fie tratați cu același respect și să se bucure de aceleași șanse de dezvoltare.

Am încredere că pe 16 noiembrie, cu ajutorul dumneavoastră, putem pune capăt unei lungi perioade de certuri și dezbinare. Am susținerea Guvernului și a majorității parlamentare ceea ce îmi dă convingerea că în calitate de Președinte al României voi putea aduce pacea și colaborarea în conducerea țării.

Știu cum trebuie condusă România, pentru că în funcția de prim ministru am înțeles cât de important este să existe o bună colaborare între instituțiile statului.

Vă aștept așadar să veniți pe 16 noiembrie, pentru a vota în cel de-al doilea tur de scrutin electoral, astfel încât, imediat după alegeri, să începem împreună să realizăm mare Unire a Românilor.

Vă mulțumesc,

Victor Ponta

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA