2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Victor Mihalachi: „Aveam capacitatea să termin anul acesta strada Primăverii dar nu a depins de mine. Eu nu sunt primar şi nu iau hotărâre”

strada primaverii 30iulie5

Executivul primăriei Botoşani nu a dorit finalizarea străzii Primăverii, în acest an. Omul de afaceri Victor Mihalachi a făcut mai multe adrese la primăriei prin care a solicitat semnarea unui act adiţional cu privire la diminuarea termenului de execuţie a lucrărilor astfel încât să se finalizeze în 2014 această stradă şi nu în octombrie 2015 aşa cum este în contract.

Autorităţile locale nici măcar nu s-au complicat să-i răspundă la aceste adrese iar în aceste condiţii, patronul firmei Victor Construct a decis sistarea lucrărilor până în primpvara anului viitor.

„La strada Primăverii suntem cu trei luni în avans faţă de grafic. Sunt cu plăţile corect făcute după grafic şi după situaţiile de lucrări. Merg cu contractul înainte. Nu pot să pun eu carul înaintea boilor. Eu le-am cerut acum trei luni, dacă vreţi să terminaţi până la sfârşitul anului, eu pot să vorbesc cu asociatul de la Delta Con şi lucrarea era gata. Dacă făceam actul adiţional cu primăria, strada Primăverii era acum finalizată. Nu s-a mişcat absolut nimic. În aceste condiţii, eu urmez toţi paşii contractului. Eu nu sunt primar şi nu iau hotărâre. Eu trebuie să-mi respect contractul pe care l-am semnat”, ne-a spus Victor Mihalachi.

Omul de afaceri era dispus să acceseze un credit bancar şi să finalizeze strada Primăverii, urmând ca primăria să-i plătească lucrarea. În condiţiile în care autorităţile locale nu au colaborat absolut deloc, omul de afaceri nu a avut de ales şi a trebuit să respecte contractul iniţial care are termen de finalizare în toamna anului viitor.

„Pe parcurs au apărut multe lucrări neprevăzute. Cu şina de tramvai, căminele, parcări, au cerut modificări la trotuare. Toate astea nu erau prinse în proiect. Prin toate aceste acte adiţionale, a crescu şi valoare. Nu că am vrut eu. Dacă primăria şi proiectantul solicită, eu trebuie să le fac. Eu îmi cer scuze de la oameni dar nu hotărăsc eu. Eu aveam capacitatea să termin anul acesta strada Primăverii dar nu a depins de mine. Eu nu pot să lucrez suplimentar fără dispoziţia lor. La mine nu era o problemă. Mă duceam la bancă, luam 20 de miliarde şi terminam strada. Dar pe ce bază? Ei nu înţeleg lucrul ăsta”, a adăugat patronul firmei Victor Construct.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA