Victor Mihalachi aruncă BOMBA. Firma care execută proiectul Cornişa este responsabilă de inundaţia din sala de operaţii a Spitalului Judeţean Botoşani

0
674

sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (8)

În cursul zilei de luni, una din sălile de operaţii ale Spitalului Judeţean Botoşani a fost inundată ca urmare a unei avarii, iar medicii nu au mai putut continua intevenţia şi au fost obligaţi să mute pacientul într-o altă sală. Imaginile incredibile au apărut atât în presa locală şi în cea naţională.

Ceea ce s-a întâmplat este incredibil pentru că vorbim de un spital care a fost modernizat recent şi în care s-au investit multe milioane de euro. După acest incident, reprezentanţii companiei Victor Construct, cea care a executat mare parte din lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean Botoşani, au venit cu o serie de clarificări.

Redăm integral punctul de vedere al companiei Victor Construct

DREPT LA REPLICA cu privire la articolele aparute in urma incidentului de la sala de operatie a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati

Subscrisa SC VICTOR CONSTRUCT SRL Botoşani, reprezentată prin domnul MIHALACHI VICTOR administrator unic, avand in vedere articolele aparute ca urmare a avariei din data de 10.11.2015 din sala de operatie Ortopedie din cadrul Blocului Operator de la etajul 8 al Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati, va rugam ca in urmatorul numar care va aparea in data de 13.11.2015 sa corectati erorile aparute in cadrul articolului in ceea ce priveste situatia de fapt prezentata si dezinformarea publicului Dvs cu privire la societatea noastra. Lucrarile de furnizare si instalare a echipamentelor sistemului de climatizare unde a avut loc avaria din data de 10.11.2015, ce a provocat inundarea salii de operatie, au fost realizate de catre SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL, Lider de Asociere in acest contract. Referitor la afirmatia ca: „Reprezentantii constructorului, Victor Construct lucrasera la acestea in ziua incidentului”, mentionam ca informatie este inexacta. Societatea noastra a intervenit la solicitarea Spitalului Judetean, in data de 06.11.2015 la un alt reper, fara nici o legatura cu sistemul de climatizare a Blocului Operator. Aceasta operatiune a fost una de rutina si a constat in etanseizarea unui robinet in prezenta reprezentantului autorizat al spitalului. Referitor la informatia vehiculata cum ca aceasta avarie s-a produs datorita faptului ca: „nu au mai aerisit sistemul inainte sa-i dea drumul”, aducem la cunostinta faptul ca centrala de climatizare si tratarea a aerului, furnizata si montata de catre Liderul de asociere SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL, este dotata cu aerisitori automati, si prin urmare nu putea fi o cauza a producerii incidentului care a avut loc. Dorim sa mai precizam faptul ca aceasta avarie nu s-a produs la lucrarile din cadrul contractului de reabilitare a unitatii spitalicesti finantat de Uniunea Europeana, ci in cadrul unui contract privind Modernizarea Blocului Operator, in care fondurile au fost asigurate de Spitalul Judetean Mavromati. Toate cele precizate anterior pot fi confirmate de catre reprezentantul Spitalului Judetean Mavromati in acest proiect, domnul ing. Ciornei Iulian. Nu in ultimul rand mentionam faptul ca societatea noasta este disponibila oricand pentru a clarifica orice detaliu privind lucrarile executate sau in curs de executie.

Cu stima,

Administrator Victor Mihalachi