5.6 C
Botoșani
miercuri, 7 decembrie 2022

Vicepreşedinte CA Dacia: Timbrul de mediu a distrus piaţa auto. Este un dezastru


 

News Constructorii de automobile susţin că timbrul de mediu a distrus piaţa auto locală, exportul fiind singurul segment care a salvat vânzările de maşini din ultimii ani.

Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie Dacia, a precizat că vânzările de autoturisme noi au scăzut puternic în ultimii ani.

"Piaţa este catastrofală. Este un dezastru. Singurul lucru care ne-a salvat a fost exportul. Cu 80.000 de maşini vândute în 2012 comparativ cu 351.000 în 2007 nu poate fi făcută o comparaţie. Nu sunt duşmanul celor care vând maşini second-hand, dar nu mă pot împăca cu această realitate criminal. Cum să ţii 2 producători într-o ţară al căror loc pe piaţa se duce sub 11", a spus Stroe, potrivit Capital.

"Acest timbru de mediu ne-a distrus. Ştiu că unele decizii sunt politice, dar cum să încurajezi dezvoltarea când ai o piaţă care nu spune nimic", a adăugat preşedintele ANCOM.

La finele lunii iunie, Stroe preciza că ponderea vânzărilor pe piaţa internă de maşini produse în România a ajuns la un nivel îngrijorător de redus, caz unic în lume pentru un stat unde există producţie auto.

"Din 337.000 maşini produse în România, doar 8,7% s-au vândut pe piaţa locală, faţă de 28% în Franţa, 27% în Germania şi alte ţări din Europa şi nu numai. Este un procentaj catastrofal. Nu ştiu până unde mai poate merge piaţa. Nu există o altă ţară în lume care produce masini şi care vinde atât de puţin pe piaţa locală", a arătat Stroe, citat de Mediafax.

Sursa: Gândul.info

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

122 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA