0.2 C
Botoșani
vineri, 9 decembrie 2022

VEZI pe ce drumuri naţionale din judeţul Botoşani se va lucra anul acesta

drum dn 24c manoeasa-radauti prut (10)
Drumul National 24C Manoeasa-Radauti Prut

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), prin Direcţia Regională de Drumuri, va aloca fonduri pentru efectuarea lucrărilor pe mai multe tronsoane de drum naţional din judeţul Botoşani.

Prioritatea numărul unu o reprezintă celebrul drum de pământ Manoleasa – Rădăuţi Prut, singurul drum naţional din România care nu este nici măcar pietruit. Deputatul Andrei Dolineaschi susţine că a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii CNADNR şi a primit promisiuni că în acest an va fi astfaltat acest drum.

„Încercăm să rezolvăm îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. Din această primăvară, vor începe lucrările la drumul de pământ Manoleasa – Rădăuţi Prut. Avem discuţii pentru drumul Botoşani – Dorohoi – Darabani. Rămâne să vedem câţi bani pot fi prevăzuţi din bugetul CNADNR. Anul trecut s-au turnat în jur de 20 de kilometri de covor asfaltic în judeţul Botoşani şi încercăm să obţinem o nouă finanţare pentru a continua lucrările”, a spus Andrei Dolineaschi care a mai precizat că s-au făcut demersuri pentru alocarea de fonduri în vederea efectuării de lucrări la drumurile Botoşani – Săveni şi Botoşani – Ştefăneşti.

În plus, deputatul botoşănean susţine că în acest an vor veni sume importante de bani în judeţ pentru o serie de investiţii în locuinţe, învăţământ, cultură şi sănătate.

„Urmează procedurile de licitaţie pentru un tronson de locuinţe ANL la Dorohoi. Este vorba de 48 de apartamente. A intrat în procedură construirea unui ansamblu de cel puţin 200 de apartamente ANL în Botoşani, pe terenul preluat de la MApN. Vor fi multe reabilitări de şcoli, cămine culturale, construcţia de noi grădiniţe. Vor fi cel puţin opt grădiniţe. În următoarea perioadă vor veni noi microbuze şcolare. Vrem să ajungem la un plan de salvare al Spitalului Judeţean Botoşani. Am avut discuţii atât cu managerul spitalului cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, sper să găsim o soluţie comună”, a adăugat deputatul PNL.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA