22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

VEZI cine va conduce PSD Botoşani după demisia lui Andrei Dolineaschi

psd sediu

Andrei Dolineaschi, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Botoşani, a demisionat vineri din această funcţie, spunând că prin acest gest este alături de Liviu Dragnea care a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

În urma acestei demisii, conducerea centrală a PSD va trebui să numească un preşedinte interimar la Botoşani. La ora actuală sunt vehiculate două variante. Fie primarul Ovidiu Portariuc care ocupă şi funcţia de preşedinte executiv al PSD Botoşani, fie senatorul Doina Federovici care a coordonat pe plan judeţean ultimile campanii electorale. Potrivit social democraţilor, Biroul Permanent Național și Comitetul Executiv Național vor lua o decizie în perioada următoare cu privire la interimatul funcției de președinte al Organizației PSD Botoșani.

„Atât eu cât și organizația PSD Botoșani suntem alături de colegul nostru Andrei Dolineaschi în orice decizie pe care acesta consideră că trebuie să o ia.  Este un gest normal, având în vedere că organizația pe care a condus-o la Botoșani a avut cea mai ridicată prezență la vot din Moldova și una din cele mai mari din țară. Andrei Dolineaschi va continua să își facă treaba în continuare pentru PSD, în calitate de secretar general, cât și ca deputat pentru județul Botoșani. Colegul nostru va fi în continuare preocupat de ce se întâmplă în organizația PSD Botoșani și va prelua toate problemele organizațiilor din teritoriu și ale primarilor pentru a soluționa toate cerințele acestora care vin de la cetățeni”, a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

„Demisia lui Andrei Dolineaschi din funcția de președinte a partidului nu înseamnă că acesta nu se va mai zbate să aducă proiecte în județ și să rezolve problemele din fiecare comună și oraș din Botoșani. Din contra colegul nostru va susține în continuare județul la București și va face tot ce poate pentru a promova proiectele importante ale Botoșaniului la nivelul autorităților centrale, fie că este vorba de Guvern sau Parlament”, a precizat deputatul PSD, Tamara Ciofu.

Cert este că interimatul va fi foarte scurt deoarece în vara acestui an vor fi alegeri pentru noua conducere a Organizaţiei Judeţene PSD Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA