20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

VEZI cine este noul preşedinte al Clubul Rotary Botoșani

rotary botosani

Membrii Rotary Club Botosani au organizat, vineri 27 iunie, de la ora 18.00, la hotelul Premier, ceremonia de predare a colanului, cu alte cuvinte, schimbarea preşedinţilor. Inginerul Iulian Cuzub este noul presedinte al Rotary Club Botosani, preluand mandatul de la predecesorul sau, Liviu Sorin Rotaru. El va conduce clubul în anul rotarian 2014-2015 a cărui deviză este “Aprinde lumina Rotary!”.

Astfel, preşedintele Rotary Club Botosani în anul 2013-2014, Liviu Sorin Rotaru, a prezentat colegilor si invitaților un raport succint al mandatului său, unul bogat în proiecte pe care le-a închis sau continuat, precum si noile inițiative. Le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături şi au susţinut proiectele şi programele sale, predând insemnele funcției, succesorului său.

Anul Rotarian care s-a încheiat a avut ca motto la nivel internaţional „Engage rotary – change lives” iar anul care începe la 1 iulie se va derula sub emblema „Light up Rotary”. Înfiinţat înanul 2003, Clubul Rotary Botosani a desfăşurat o activitate intensă şi susţinută prin proiecte derulate atât pe plan local, cât şi naţional.

La rândulsău, subliniind în prealabil meritele fostului preşedinte și a echipei care l-a secondat, Iulian Cuzub s-a angajat să asigure continuitatea proiectelor pe care clubul botosanean le desfășoară pe plan umanitar și social. La fel și în organizarea de evenimente culturale de calitate și susținerea excelenţei, prin initierea si acordarea de burse elevilor merituosi din oraș, contribuind activ in sustinerea cauzelor umanitare din comunitatea botosaneana.

Un proiect iniţiat de el este “George Enescu – ORIGINI”, care are ca scop stimularea unei actiuni comune a Cluburilor Rotary din Districtul 2241 –România si Republica Moldova, care să pună în valoare eforturile individuale și implicarea locală însusținerea actelor cultural polarizate în jurul operei și imaginii lui George Enescu. Totodată se dorește organizarea unui eveniment comun intre Districtul 2241 și organizatorii Festivalului George Enescu, ediția din 2015, moment in care este planificată și dezvelirea în municipiul Botoșani a unei statui a renumitului muzician, originar din acest județ.

Cei 28 de membri ai Clubului Rotary Botosani – 61348 Botoșani, Districtul 2241 – România, sunt voluntari care, prin acțiunile și idealurile lor, vor să sprijine comunitatea locală. Sprijinul rotarienilor botoșăneni se alătură spiritului rotarian universal îndreptat asupra acelora care au nevoie cu adevărat de ajutor sau cărora le poate înlesni depășirea unor situații dificile.

Clubul Rotary Botoșani, grup de voluntari din comunitatea locală, sunt în general lideri și conducători din diverse firme private sau publice, profesioniști de elita in domeniul lor de activitate, care își asumă toată priceperea și responsabilitatea necesare progresului și dezvoltării, respectării legilor, cât și promovării scopului nobil de conviețuire în comunitate. Politica, interesele personale sau de grup, elitismul și promovarea imaginii proprii nu reprezintă pentru membrii clubului priorități sau subiectul întâlnirilor de lucru pentru că nu converg spiritului rotarian.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA