26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

VEZI ce cantitate de droguri au descoperit procurorii în locuinţele traficanţilor şi consumatorilor

politie, mascati descinderi (5)

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Botoşani au efectuat ieri 23 de percheziţii domiciliare, într-o cauză penală privind comiterea unor fapte din sfera traficului de substanţe interzise. Opt persoane sunt cercetate în stare de reţinere. În cauză s-a beneficiat de sprjinul specializat al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi S.R.I..

Ieri, 30 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, sub coordonarea directă a procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Botoşani şi cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, au desfăşurat 23 de percheziţii, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Activităţile s-au desfăşurat la imobile de pe raza judeţelor Botoşani (20), Suceava (2) şi Iaşi (1).

În fapt, din cercetările efectuate în cauză, a reieşit că, începând cu anul 2013, pe raza judeţului Botoşani au fost puse bazele a două grupări infracţionale organizate, interconectate, care au acţionat până în cursul anului 2015, fără întreruperi, în mod coordonat.

Persoanele implicate ar fi desfăşurat în mod repetat activităţi de procurare, transport, ambalare, deţinere în vederea vânzării, distribuţie şi vânzare fără drept de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost găsite peste 1700 g de substanţă vegetală şi 600 g de pulbere solidă, cu efect psihoactiv.

Poliţiştii au ridicat de asemenea suma de 11.000 lei, susceptibilă a proveni din activităţi infracţionale, precum şi obiecte care ar fi fost folosite pentru ducerea la îndeplinire a faptelor din sfera traficului de substanţe interzise (mijloace de cântărire electronică, plicuri autosigilante şi altele).

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Botoşani au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea a opt inculpaţi, în timp ce faţă de alte două persoane s-a dispus măsura controlului judiciar. Totodată, s-a dispus indisponibilizarea a patru autovehicule.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea directă a procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Botoşani, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate.

Acţiunile de ieri, 30 iunie a.c., s-au desfăşurat cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava și ai Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, precum și al Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani şi Serviciul Județean Anticorupție Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA