26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

VEZI cât va încasa FC Botoşani dacă termină sezonul pe locurile şase-şapte

fcbotosani - rapid (26)

FC Botoşani are şansa de a-şi mări considerabil bugetul în cazul în care va avea un final de sezon foarte bun şi va termina campionatul pe locurile şase-şapte în clasament. Oficialii botoşăneni deja şi-au făcut calculele şi spun că Leo Grozavu va folosi echipa de bază până în ultima etapă pentru a obţine cât mai multe puncte.

După victoria cu Ceahlăul, FC Botoşani şi-a asigurat prezenţa în prima ligă şi în sezonul viitor. În plus, botoşănenii şi-au mărit considerabil şansele de a termina sezonul pe locul opt şi de a-şi îndeplini obiectivul. Cu toate acestea, antrenorul Leo Grozavu nu va face experimente pe finalul sezonului ci va folosi echipa de bază până în ultima etapă. Conducătorii grupării botoşănene consideră că echipa lui Leo Grozavu are şanse reale de a termina sezonul pe un loc mult mai bun şi vor să profite de problemele pe care le au echipele din partea superioară a clasamentului.

„Eu mi-aş dori să facem în acest retur 27 de puncte, cât am reuşit în turul campionatului. Îmi pun mari speranţe în jocul de sâmbătă. Am vorbit cu jucătorii să fie la fel de motivaţi. Avem forţă, suntem bine pregătiţi şi suntem preocupaţi să jucăm fotbal. Noi încercăm să jucăm în fecare meci chiar dacă este acasă sau în deplasare. Noi avem la momentul acesta 20 de puncte obţinute în deplasare şi 20 de puncte obţinute acasă”, a spus Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani care a adăugat:

„În primul rând căutăm să adunăm cât mai multe puncte. Unii o să mai aibă şanse de a demonstra pentru că avem mulţi jucători la limită cu cartonaşele, mai apar accidentări. Leo vrea să aibă la dispoziţie cei mai buni jucători. Probabil vor intra şi din cei care au jucat mai puţin. Pe noi ne interesează să obţinem cât mai multe puncte pentru a termina pe un loc mai bun în clasament. La acest moment, obiectivul nostru este să terminăm pe un loc cât mai bun pentru a încasa mai mulţi bani din drepturile de televizare. Avem meciul cu Iaşi, apoi mergem la Rapid şi întâlnim Craiova acasă. Mai avem acasă cu Pandurii şi Viitorul”.

Oficialii FC Botoşani recunosc că la momentul acesta se gândesc mai mult la banii din drepturile de televizare. Ei spun că o clasare pe locurile şase-şapte ar putea aduce în conturile clubului 2,4-2,5 milioane de euro cu 600.000-700.000 de euro mai mult decât au încasat în acest sezon.

„În acest sezon, FC Botoşani a încasat din drepturile de televizare 1,8 milioane de euro, cu tot cu TVA. Dacă reuşim o clasare mai bună de locul opt şi în condiţiile în care scade numărul de echipe, putem încasa 2,4-2,5 milioane de euro. Ar fi extraordinar şi în acel moment nu vom mai fi obligaţi să apelăm la credite pentru a plăti contractele jucătorilor şi datoriile la bugetul statului. De pe data de 5 demebrie şi până la 31 martie am plătit peste 30 de miliarde de lei vechi. FC Botoşani este în primele zece firme ale judeţului Botoşani în ceea ce priveşte contribuţiile la bugetul statului”, a adăugat Cornel Şfaiţer.

În acest moment, FC Botoşani este pe locul opt, la un punct de locul cinci care este ocupat de Astra Giurgiu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA