20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

VEŞTI PROASTE FC Botoşani va începe sezonul următor la Iaşi. Nocturna se finalizează abia în septembrie

Conflictul dintre executivul primăriei şi directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement îi va afecta direct pe suporterii echipei FC Botoşani. În cazul în care va rămâne în liga I, FC Botoşani va juca la Iaşi cel puţin trei meciuri din următoarea ediţie de campionat.

Încă din vara anului trecut se ştia că din sezonul 2014-2015, stadionul Municipal trebuie să aibă instalaţie de nocturnă şi sistem de încălzire a terenului, pentru a se putea disputa meciuri de Liga I la fotbal. În toamna anului trecut, reprezentanţii primăriei ne-au dat asigurări că se lucrează la proiect şi că totul este în grafic. La începutul acestui an, primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei au început un război cu Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement. Au acuzat că preţul care a rezultat în urma proiectării este prea mare, că au fost interese politice şi multe alte lucruri. În loc să caute soluţii pentru rezolvarea problemei, aceştia au intrat într-o dispută politică şi deja s-au pierdut aproape două luni şi jumătate. Abia în următoare şedinţă de Consiliu Local se vor supune spre aprobare indicatorii tehnico-economici ai proiectul după care se poate publica pe SEAP anunţul privind licitaţia. Potrivit specialiştilor, termenul pentru desemnarea câştigătorului este de 52 de zile din momentul publicării pe SEAP. Asta înseamnă că în cel mai fericit caz, la jumătatea lunii mai se va desemna firma care urmează să execute lucrările. Dacă nu vor fi contestaţii şi firma câştigătoare va începe imediat lucrările, nocturna şi sistemul de încălzire al terenului vor fi finalizate la sfârşitul lunii august. În condiţiile în care noul sezon al ligii I va începe la jumătatea lunii iulie, FC Botoşani va juca două-trei meciuri, programate acasă, pe stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi.

Omul de afaceri Gheorghe Iavorenciuc susţine că interesul primăriei este ca la licitaţie să vină cât mai multe firme pentru a scădea preţul. În acelaşi timp, cu cât vor fi mai multe firme există riscul să apară contestaţii iar asta ar face ca lucrările să înceapă mult mai târziu şi practic există riscul ca FC Botoşani să joace tot turul la Iaşi.

„Problema realizării nocturnei nu este aceeaşi ca şi problema turnicheţilor. Noi ne-am dori să participe la licitaţia de la nocturnă mulţi concurenţi pentru a scădea preţul. Din punct de vedere financiar, ne-am dori să ne coste cu 10 miliarde mai puţin faţă de proiect. Problema este că pot apărea contestaţii şi atunci lucrurile se complică. Din punctul meu de vedere, nocturna va fi finalizată în septembrie. Timpul de execuţie este de aproximativ 90 de zile. Lămpile şi stâlpii se fac la comadă. Eu cred că vom începe campionatul viitor la Iaşi. Investiţia nu poate fi realizată până în iulie când începe campionatul viitor”, a spus Gheorghe Iavorenciuc, om de afaceri şi consilier local.

Nocturnă pentru doi-trei ani

Nocturna care va fi montată pe stadionul Municipal din Botoşani nu va fi la cel mai înalt standard. Gheorghe Iavorenciuc susţine că peste câţiva ani, această nocturnă nu va mai îndeplini condiţiile solicitate de televiziuni şi va trebui realizată o nouă investiţie.

„Din ce s-a planificat, nu va fi o nocturnă extraordinară. Este ceva de avarie. Mai bine alocam încă 200.000 de euro şi pe aceeaşi stâlpi şi acelaşi fundament, montam o nocturnă de calitate. Televiziunea evoluează şi vor trebui făcute alte investiţii. Eu am propus să facem o nocturnă de calitate care să îndeplinească toate condiţiile şi peste zece ani. Am încercat să îi ajut pe cei de la primărie pentru că am o experienţă în domeniu. Se vor cheltui nişte bani, nu la timpul potrivit şi nu pe un lucru foarte bun”, a mai spus omul de afaceri.

FC Botoşani trebuie să depună dosarul de licenţiere până la sfârşitul lunii martie. În aprilie, dosarul va fi analizat după care în luna mai se vor acorda licenţele pentru sezonul 2014-2015. În condiţiile în care lucrările nu vor fi nici măcar începute la data acordării licenţelor, FC Botoşani va menţiona că meciurile de pe teren propriu le va disputa la Iaşi. Roş-alb-albaştrii vor putea reveni pe Municipal în momentul în care stadionul va îndeplini cerinţele FRF.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

32 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA