3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

VEŞTI BUNE Botoşănenii cu centrale ar putea scăpa de facturile de la Modern Calor

Botoşănenii debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire ar putea scăpa de facturile la încălzire, pentru părţile comune. Un parlamentar botoşănean a realizat o iniţiativă legislativă care va fi depusă în cursul săptămânii viitoare.

Senatorul Doina Federovici a demarat la începutul acestui an discuţiile cu privire la posibilitatea modificării legislaţiei în ceea ce priveşte facturarea părţilor comune. Principala nemulţumire vine din partea botoşănenilor debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire şi care sunt obligaţi să plătească o factură către Modern Calor pentru ţevile care trec prin apartamentele acestora.  

„Problema este mult mai complicată decât pare ea la prima vedere. Am studiat foarte intens această problemă, am avut întâlniri cu juriştii din primăria Botoşani, cu directorul de la Modern Calor şi reprezentantul ANRSC pe zona Moldovei. Am adus în atenţia preşedintelui ANRSC problema facturării energiei termice. I-am transmis preşedintelui ANRSC că în municipiul Botoşani, peste 6300 de familii plătesc aceste părţi comune. Anul trecut s-au încasat în jur de 4,5 miliarde. Din studiul acelei documentaţii, a reieşit că pentru a rezolva această problemă, trebuie să modificăm două legi, o hotărâre de guvern şi două ordine ale ANRSC-ului”, a spus senatorul Doina Federovici.

Parlamentarul botoşănean a realizat o iniţiativă legislativă pe care o va depune săptămâna viitoare. În cazul în care această iniţiativă va fi aprobată, primăriile vor suporta costurile acestor facturi emise în prezent către botoşănenii debranşaţi de la sistemul de termoficare.

„După discuţiile avute, am găsit o soluţie de compromis. Săptămâna viitoare va fi gata iniţiativa legislativă. Vrem să dăm posibilitatea autorităţilor locale să suporte din bugetele locale această sumă de bani, pentru familiile care nu mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire”, a mai spus senatorul botoşănean.

La ora actuală, primăria municipiului Botoşani subvenţionează o mare parte din preţul gigacaloriei. Preţul de producţie al gigacaloriei este de 380 lei iar preţul de facturare, plătit de populaţie, este de 170 lei pentru o gigacalorie. Diferenţa este suportată de primăria municipiului Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA