26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

VEŞTI PROASTE pentru botoşănenii cu credite în DOLARI. Cursul dolarului EXPLODEAZĂ! A ajuns la 4,2 lei

dolar euro foto realitatea

Dolarul înregistrează o puternică apreciere faţă de leu. La 12.15 ora României moneda americană era tranzacţionată pe interbancar 4,2003 lei. Acesta este un nou maxim în relaţia USD-RON. Dolarul înregistrază cote maxime pe piaţa internaţională, aflându-se aproape de nivelul înregistrat acum 12 ani.

Slăbiciunea monedei euro vine într-o zi de turbulenţe financiare în care preocupările legate de Grecia, creșterea înregistrată de China și posibilitatea creşterii ratei dobânzilor în SUA a afectat sentimentului pe piețele financiare.

Cea mai importanta presiune pentru deprecierea monedei europene este pusă de începerea programului agresiv de relaxare cantitativă de către Banca Centrală Europeană, care va arunca în piață în următorul an peste un trilion de euro. „Tiparnița” de euro a fost pusă în mișcare pentru a achizitiona obligatiuni emise de statele europene, inclusiv de cele cu probleme financiare, într-o încercare disperată de a relansa creșterea economiei din zona euro şi de a rezolva problemele statelor îndatorate.

Citeşte mai mult pe Capital.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA