26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

VEŞTI PROASTE. Drumurile judeţene rămân într-o stare jalnică şi în 2017. Macaleţi: “Parte din bani s-au dus la salarii”

drum Cristinesti - Dragalina (3)

La sfârşitul anului trecut, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani anunţa că în 2017 prioritatea numărul unu o reprezintă drumurile. Au trecut aproape cinci luni din acest an, nu s-a făcut aproape nimic şi nici nu sunt şanse prea mari să se facă până la intrarea în sezonul rece.

Costică Macaleţi susţine că nu mai sunt bani pentru investiţii în drumuri deoarece banii au fost direcţionaţi către salariaţii Consiliului Judeţean care de anul acesta au lefuri mărite substanţial. Acum, preşedintele CJ Botoşani aşteptă ca guvernul să-i finanţeze câteva proiecte şi astfel să se asfalteze unele tronsoane de drum judeţean.

“Stăm prost cu banii. Parte din bani s-au dus la salarii. Se duc miliarde de lei vechi bune la partea de salarii. Aşteptăm OG 28. Licitaţia pentru întreţinerea drumurilor în următorii patru ani este acum în desfăşurare. Actualul contract pe care îl avem expiră în septembrie. Vom începe plombările la rece pe drumul Flămânzi – Prăjeni – limita cu judeţul Iaşi. Avem semnale că e un drum circulat. Nu îl putem trece pe OG28 pentru că suntem în litigiu cu Bitunova. Avem un număr de nouă lucrări prinse pe OG 28, se pare că sunt aprobate vreo şapte şi sperăm să puem lucra la ele”, ne-a spus Costică Macaleţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA