0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

VEŞTI PROASTE. Doar 90 de kilometri de drum judeţean se vor reabilita cu bani europeni până în 2020. VEZI în ce zone

turcanu prajeni

Consiliul Judeţean avea în plan ca în următorii cinci-şase ani să rezolve problema drumurilor judeţene. O parte urmau să fie modernizate din fonduri europene iar altă parte cu banii obţinuţi dintr-un credit.

Veştile proaste au început în prima lună din acest an când reprezentanţii Consiliului Judeţean au aflat că nu pot obţine creditul pentru asfaltarea a peste 100 de kilometri de drum judeţean. Veştile proaste nu s-au oprit aici. Şefii judeţului au aflat în această lună că pentru perioada 2014-2020, fondurile europene sunt mai mici decâît se aşteptau şi că vor putea să asfalteze maxim 90 de kilometri.
„În perioada 2014-2020, judeţul Botoşani are doar 90 de kilometri. Sunt 508 de kilometri pe regiune şi 1113 milioane de euro. Vor intra drumurile strategice care leagă judeţele între ele. Noi vom avem maxim 90 de kilometri. Asta este marea investiţie pe care o vom avea în perioada 2014-2020. Începe de la Truşeşti, se duce până la Călăraşi-Rediu, limita cu judeţul Iaşi. Se întoarce pe Todireni-Lunca-Suliţa-Blândeşti-Talpa. Se întoarce pe Dracşani şi se duce pe Coşula, Vorona-Tudora. Pe noul ghid, 42% din sume va fi pe urban. Noi vom mai avea ceva pentru reabilitarea clădirilor. IMM-urile vor avea mult”, a afirmat Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Nici în ceea ce priveşte continuarea investiţiilor în apă şi canalizare lucrurile nu stau mai bine. Pentru a îndeplini normele Uniunii Europene, judeţul Botoşani ar avea nevoie de circa 600 de milioane de euro dar poate primi maxim 106 milioane.

Noi avem noveoie de 600 milioane de euro şi vom primi maxim 106 milioane de euro în cazul în care închidem foarte mbine masterplanul unu. Mai am Vorona care trebuie terminată. Eu am pus bani pe ea iar dacă băieţii de la minister o desfiinţează, nu am ce să fac. Vom lua penalităţi mari dacă nu terminăm lucrarea de la Vorona. Am înţeles că primarii sunt la rând pe la minister, fac modificări”, a adăugat preşedintele Consiliului Judţean Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

86 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA