22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Veşti bune pentru bolnavi. Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean Botoşani a fost în sfârşit reparat

tomograf19iunie

Reprezentantii Spitalului Judetean au anuntat ca tomograful din incinta unitatii medicale a fost reparat.Tubul defectat a fost inlocuit cu unul nou care a costat 400.000 de lei. Ca sa fie totul in regula, sefii spitalului mai au nevoie de un aviz. Vorbim de o chestiune care va fi rezolvata in cateva zile.

„A fost remediata defectiunea de la computerul tomograf, s-a primit autorizatia de la laboratorul de igiena a radiatiilor.In perspectiva imediata se asteapta si avizul CNCAN pentru a intra in legalitate. In momentul de fata se fac tomografii computerizate doar la pacientii internatii si urgente”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Cum aparatul a fost reparat pacientii care au nevoie sa faca astfel de investigatii nu vor mai fi nevoiti sa mearga in alte judete.

Computerul tomograf s-a stricat la inceputul anului 2015 si in acest timp bolnavii au fost trimisi sa faca investigatii la o unitate medicala din Suceava, cu care spitalul a avut o colaborare in acest sens.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA