VEŞTI bune pentru angajaţii spitalului. Ţurcanu: „Promisiunea mea este fermă: nu diminuăm salariile până la sfârşitul anului”

0
383

spitalul judetean Botosani

Angajaţii Spitalului Judeţean Mavromati pot sta liniştiţi până la sfârşitul acestui an. Noua conducere a unităţii medicale nu va tăia salariile şi sporurile cel puţin până la sfârşitul lunii decembrie. Promisiunea a fost făcută de Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judţean Botoşani.

În momentul de faţă, Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani este într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar iar Florin Ţurcanu a numit doi economişti care au lucrat la Garda Financiară, la conducerea celei mai mari unităţi medicale.

„Chiar dacă se schimbă echipa, nu vom tăia salarii sau sporuri. Dacă o să fie o reorganizare, e altceva. Promisiunea mea este fermă: nu diminuăm salariile până la sfârşitul anului. Vom solicita Ministerului Sănătăţii şi Casei de Asigurări de Sănătate să finanţeze spitalul prin mărirea preţului pe caz ponderat rezolvat. Până atunci, noi trebuie să realizăm contractul cu casa”, a spus Florin Ţurcanu.